Μοιράσου το άρθρο

Μετά την επιτυχή είναι αλήθεια παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, ας θυμηθούμε την πραγματική εικόνα που ζήσαμε τον Απρίλη του 2020,  με τη μαζική προσπάθεια εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών από τον Έβρο, προσπάθεια που αποκρούστηκε από ελάχιστους αστυνομικούς τις τρεις πρώτες ώρες, μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις από την Αλεξανδρούπολη. Είναι λογικό λοιπόν οι Τούρκοι να αντιδράσουν. Πόσο σίγουροι είμαστε πως θα τα καταφερουμε όμως,  όταν καθημερινά τα χωριά στην παραμεθόριο στενάζουν από ορδές περιπλανώμενων λαθρομετεναστών;

 

Αν και η ΕΥΠ ήταν ενημερωμένη από το 2018 για θερμό επεισόδιο που ετοίμαζαν οι Τούρκοι βάζοντας «μπροστά» τους πρόσφυγες, εντούτοις δύο χρόνια μετά, επί διοίκησης Παναγιώτη Κοντολέοντα, δεν κατόρθωσε να ενημερώσει έγκαιρα την ΕΛ.ΑΣ για την απειλή που θα εκδηλωνόταν κατά της χώρας μας.

 

Διαβάστε την καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα.

 

Την πλήρη αποτυχία της ΕΥΠ σε ότι αφορά τον Έβρο και την προσπάθεια εισόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών επιβεβαιώνει η ανάρτηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα.

Κάτι που το documentonews.gr είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή την ώρα που το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ τα οποία είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίαζαν ως επιτυχία την οποία χρέωναν στον πρωθυπουργικό ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στον Έβρο ο Παναγιώτης Χαρέλας* περιγράφει την κατάσταση τις πρώτες ώρες στα σύνορα στον Έβρο. Όπως αναφέρει ελάχιστοι αστυνομικοί, μετρημένοι στα δάχτυλα «δώσανε τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες μακριά από τα σύνορα τις πρώτες ώρες».

Η ανάρτηση εκθέτει την ΕΥΠ και τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη. Όπως επίσης και τα δημοσιεύματα τα οποία επιχείρησαν να ανατρέψουν την κριτική που είχε ασκήσει το documentonews.gr για την «κατόπιν εορτής κινητοποίηση στον Έβρο».

Το «ξέπλυμα» από Μαυρίδη και Ευαγγελάτο

Ειδικότερα, στην εκπομπή LiveNews του Νίκου Ευαγγελάτου ο εκδότης του Φιλελεύθερου και γνωστός για τα νεοδημοκρατικά του αισθήματα Θανάσης Μαυρίδης ανέφερε ότι η ΕΥΠ «είχε στήσει το προηγούμενο διάστημα, επί σειρά εβδομάδων, μια ολόκληρη επιχείρηση και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, που βοήθησαν καθοριστικά, στο να μην πιαστούν στον ύπνο οι ελληνικές δυνάμεις. Να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα οι μετανάστες που ξεχύθηκαν αιφνιδιαστικά».

Μάλιστα στην εκπομπή έγινε προσωπική αναφορά στο διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη ως τον άνθρωπο που «συντόνισε την όλη επιχείρηση», η οποία «εκ του αποτελέσματος κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη».

«Η ΕΥΠ διαπίστωσε έγκαιρα το τουρκικό σχέδιο στον Έβρο, ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές και έτσι υπήρξε κινητοποίηση τόσο σε θέματα υποδομών όσο και σε ανθρώπινου δυναμικού» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Τώρα βέβαια πόσο επιτυχημένη θεωρείται η λειτουργία της ΕΥΠ στον Έβρο, όταν η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών έγινε αφότου είχαν συρρεύσει στα ελληνικά σύνορα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Δημητριάδης. Μάλλον η ανάρτηση του αστυνομικού που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον Έβρο αποδεικνύει όλα όσα λέγαμε από την πρώτη στιγμή περί «ναυαγίου» της ΕΥΠ στον Έβρο και κινητοποίηση αφότου είχαν φτάσει οι μετανάστες στα σύνορα.

Απανωτά «φιάσκο» επί διοίκησης Κοντολέοντα

Δεν είναι βέβαια και το μοναδικό φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας επί κυβέρνησης Μησοτάκη, την εποπτεία των οποίων έχει αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο απευθείας. Ένα από τα περιστατικά τα οποία δημιούργησαν ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας, είχε να κάνει με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε στις αρχές Γενάρη η χώρα μας από τούρκους χάκερ σε κρατικές ιστοσελίδες μεταξύ αυτών και της ΕΥΠ.

Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει τη γενικότερη υπολειτουργία της ΕΥΠ έχει να κάνει με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες που είχαν εντοπιστεί στο χώρο στάθμευσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Λίγα μέτρα από την έδρα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Το πλέον σοβαρό όμως περιστατικό ήταν αυτό με το φορτηγό πλοίο το οποίο ξεκίνησε από την Τουρκία μεταφέροντας 196 πρόσφυγες και μετανάστες, διέσχισε όλο το Αιγαίο και κατάφερε ανενόχλητο να φτάσει στη Τζια. Με την ΕΥΠ να πιάνεται ακόμη μία φορά στον ύπνο.

Να σημειωθεί ότι το κλίμα στο εσωτερικό της ΕΥΠ κάθε άλλο παρά καλό είναι,  και ήδη υπάρχουν πολλές γκρίνιες και μουρμούρες σε βάρος της διοίκησης Παναγιώτη Κοντολέοντα .

Διαβάστε επίσης: Η κατόπιν εορτής παρέμβαση της ΕΥΠ στον Έβρο και οι αγιογραφίες» σε Δημητριάδη από το MEGA

Διαβάστε επίσης: «Ναυάγιο» ΕΥΠ στη Τζια: Το πλοίο με σβησμένο όνομα που έκρυβε στα αμπάρια του μετανάστες

Διαβάστε επίσης: Το «χακάρισμα» της ΕΥΠ και η προσωπική ευθύνη του Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης: Ψίθυροι και ερωτήματα για τον Κοντολέοντα της ΕΥΠ

* Ακολουθεί η ανάρτηση του Παναγιώτη Χαρέλα:

«Πολλά ακούγονται πλέον και πολλά …δεν λέγονται. Είναι ομως αναγκαίο να γίνει αναφορά και στις πρώτες ώρες του Έβρου.

Τις ώρες εκείνες που δεν υπήρχαν οχυρωματικά έργα του στρατού, δεν υπήρχαν ενισχυτικές δυνάμεις της αστυνομίας, δεν γνώριζε κανείς τιποτε ή γνώριζαν πολυ λίγα.

Μια κλούβα της αστυνομίας, ένα τζιπ και ελάχιστοι αστυνομικοί μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών, με 3-4 αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που το έλεγε η καρδιά τους, εκεί στις Καστανιές δώσανε τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες μακριά από τα σύνορα μας τις πρώτες ωρες. Μια ανάσα από αυτούς, χωρίς κανέναν φραγμό ανάμεσα τους. Άλλοι τόσοι φαντάροι που υπηρετούσαν εκεί, με λίγους μόνο μήνες θητεία, στάθηκαν μόνοι τους απέναντι σε αυτές τις ροές, χωρίς φόβο. Με τόλμη. Όπως ο 19χρονος από την Αθήνα που στεκόμασταν δίπλα δίπλα. Με μια μόνο διαταγή, από το πρώτο λεπτό : Να μην περάσει κανείς !

Αυτοί κράτησαν τις πρώτες ώρες. Αυτοί καθόρισαν το αύριο στη συνοριακή φύλαξη της χώρας μας. Αυτοί ένωσαν τους Έλληνες και πάλι.

Εγώ θα τους τιμω και θα τους ευχαριστώ για πάντα.

Ίσως αν δεν ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή, τα πράγματα να ήταν αλλιώς, στις Καστανιές.»

Βαγγέλης Τριάντης

πηγή:documentonews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις