Μοιράσου το άρθρο
Για διακίνηση «μαύρου χρήματος» από την Αρχή για το Ξέπλυμα δύο δικηγόροι Θράκης, που φέρονται ότι, πληρώνονταν απευθείας από Τούρκους, για να αναλαμβάνουν τη νομική εκπροσώπηση παράτυπων μεταναστών.

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλα έχει ξεκινήσει ο Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ύποπτες συναλλαγές δύο δικηγόρων από τη Θράκη με Τούρκους, που φέρονται να εμπλέκονται με διακινητές μεταναστών.

Η Αρχή προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των δύο δικηγόρων, φέρονται ως «Δούρειος Ίππος» στη χώρα μας, για την παράνομη διακίνηση μεταναστών, σε συνεργασία με κυκλώματα από την Τουρκία, που στέλνουν διαρκώς στην Ελλάδα μετανάστες.

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, ε.τ Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, το πόρισμα της Αρχής για τους δυο δικηγόρους, που είναι γνωστοί στην ευρύτερη περιοχή, στάλθηκε την περασμένη βδομάδα και στην Εισαγγελία Θράκης, προκειμένου ξεκινήσει έρευνα σε βάρος τους, για αδικήματα όπως «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και «συνέργεια σε διακίνηση μεταναστών».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Αρχή περιγράφει ότι εντοπίστηκαν επανειλημμένες χρηματικές καταβολές (συνολικά περίπου 15-20.000 ευρώ) από Τούρκους, κάποιοι εκ των οποίων συναντώνται ως «διακινητές» σε δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί στη χώρα μας για εισροές προσώπων που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με αυτές τις περιγραφές της Αρχής, οι δυο δικηγόροι, που εντοπίστηκε να πληρώνονται στους συγκεκριμένους Τούρκους, αναλαμβάνουν τη νομική εκπροσώπηση των μεταναστών που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, την υποστήριξη αιτημάτων τους για άσυλο κλπ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Βουρλιώτη, το ύποπτο δεν είναι η νομική εκπροσώπησή των συλληφθέντων, αλλά το γεγονός ότι οι δικηγόροι πληρώνονται απευθείας από Τούρκους και δη από πρόσωπα που θεωρούνται ως διακινητές μεταναστών και όχι από τους ίδιους τους μετανάστες.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις