Η αρθροπλαστική γόνατος, γνωστή και ως αντικατάσταση γόνατος, αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση που δεν μπορεί να γίνει από έναν απλό ορθοπεδικό χειρουργό, αλλά απαιτεί εξειδίκευση. Οι περισσότεροι ορθοπεδικοί στην Ελλάδα, που έχουν εκπαιδευτεί σε αυτές τις ορθοπεδικές επεμβάσεις, έχουν εξειδικευτεί μόνο σε αυτό τον τομέα. Κατά την διαδικασία, γίνεται αντικατάσταση των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών του γόνατου με τεχνητά εμφυτεύματα, κατασκευασμένα από μέταλλο ή κεραμικό υλικό. Σκοπός της αρθροπλαστικής γόνατος είναι η καταπολέμηση του πόνου και η βελτίωση της κινητικότητας στην άρθρωση, επιτρέποντας στους ασθενείς να επιστρέψουν πίσω στον παλιό τρόπο ζωής τους, πιο δραστήριοι και υγιείς.

 

Η Ελλάδα διαθέτει μακρά ιστορία και εμπειρία στην ορθοπεδική χειρουργική. Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία και οι τεχνικές που σχετίζονται με την επέμβαση έχουν εξελιχθεί σημαντικά, προσφέροντας βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

 

Σήμερα, η Ελλάδα διαθέτει ορθοπεδικά κέντρα και νοσοκομεία, άρτια εξοπλισμένα με σύγχρονο, χειρουργικό εξοπλισμό και στελεχωμένα από έμπειρους και καταξιωμένους ορθοπεδικούς χειρουργούς, εξειδικευμένους στην αρθροπλαστική γόνατος.

 

Εφαρμόζονται πλέον ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπως η ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική, που κάνει μικρότερες τομές, με λιγότερο μεταχειρουργικό πόνο και ταχύτερη ανάρρωση με βελτιωμένη αισθητική στις ουλές.

 

Πλεονεκτήματα της Αρθροπλαστικής γόνατος στην Ελλάδα

Η επιλογή της Ελλάδας για αρθροπλαστική γόνατος προσφέρει στους ασθενείς μια σειρά από πλεονεκτήματα:

Πρόσβαση σε Υψηλού Επιπέδου Φροντίδα: Η Ελλάδα διαθέτει ορθοπεδικά τμήματα με διεθνή φήμη και έμπειρους χειρουργούς, οι οποίοι μπορούν να αξιολογήσουν κάθε περίπτωση και να προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία.

Σύγχρονες Τεχνικές και Εξοπλισμός: Τα νοσοκομεία και τα κέντρα στην Ελλάδα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό και υιοθετούν τις πιο πρόσφατες τεχνικές αρθροπλαστικής γόνατος.

 

Προσιτό Κόστος: Το κόστος της αρθροπλαστικής γόνατος στην Ελλάδα είναι σχετικά ικανοποιητικό σε σχέση με άλλα χειρουργεία στην Ευρώπη και στην Αμερική.

 

Ιατρικός τουρισμός: Στην Ελλάδα έρχονται ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ιδιωτικές ασφάλειες για να κάνουν αρθροπλαστική γόνατου, απολαμβάνοντας όχι μόνο μία υψηλών προδιαγραφών περίθαλψη, αλλά και το ωραίο κλίμα της Ελλάδος, συνδυάζοντας έτσι διακοπές με ανάρρωση.

 

Η αρθροπλαστική γόνατος https://www.grigoriosavramidis.gr/χειρουργικές-θεραπείες/αρθροπλαστική/ολική-αρθροπλαστική-γόνατος στην Ελλάδα αποτελεί μια αξιόπιστη και αποτελεσματική, θεραπευτική επιλογή για ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή αρθρίτιδα. Η χώρα διαθέτει έμπειρους χειρουργούς, σύγχρονες εγκαταστάσεις και προσιτές τιμές, προσφέροντας παράλληλα στους ασθενείς την δυνατότητα να συνδυάσουν την θεραπεία με αξέχαστες διακοπές.

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την αρθροπλαστική γόνατος, η επιλογή του κατάλληλου ορθοπεδικού χειρουργού αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη επέμβαση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή:

 

Εξειδίκευση: Αναζητήστε έναν ορθοπεδικό https://www.grigoriosavramidis.gr/  χειρουργό που διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση στην αρθροπλαστική γόνατος. Επικοινωνήστε με το νοσοκομείο ή το κέντρο για να μάθετε για την εμπειρία των χειρουργών τους και τον αριθμό των αρθροπλαστικών γόνατος που πραγματοποιούν κάθε χρόνο.

 

Διαπιστευτήρια και Συστάσεις: Επιβεβαιώστε ότι ο χειρουργός σας διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση από τον Ιατρικό Σύλλογο και διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συστάσεις από άλλους γιατρούς ή ασθενείς, που έχουν υποβληθεί σε αρθροπλαστική γόνατος.

 

Επικοινωνία και Διαβούλευση: Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα με τον χειρουργό σας και να μπορείτε να συζητήσετε ελεύθερα τις απορίες που έχετε πριν το χειρουργείο. Προγραμματίστε μια συνάντηση για να συζητήσετε την κατάστασή σας, τις επιλογές θεραπείας και τα πιθανά αποτελέσματα της επέμβασης.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις