3.3.2021-23.12΄

Με την ανακοίνωση του σεισμού με επίκεντρο την Ελασσόνα, εχθές το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στα μέλη της Ε.Ο.Δ Μαγνησίας.

Σε χρόνο ρεκόρ συγκεντρώθηκαν 6 μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας και έφυγαν για την Ελασσόνα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με την άφιξή τους, ενεργοποιήθηκαν στο Δαμάσι Ελασσόνας όπου μαζί με στρατιώτες έστησαν σκηνές στο γήπεδο, για να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι που παρουσίαζαν άρνηση να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού οι δεκάδες ισχυροί μετασεισμοί ισχύος 4 έως αι 5,2 βαθμών, συνεχίζονταν μέχρι και πολύ αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης  Μαγνησίας  https://www.hrt-magnisias.gr/ οργανώθηκε το 2000 από έναν αρχικό πυρήνα ορειβατών.


Το 2003 εγκρίθηκε το καταστατικό της ομάδας από το πρωτοδικείο Βόλου ως παράρτημα Μαγνησίας (Αρ. Πρωτ. 1846 – 31/1/2003)


Η έδρα της ΕΟΔ Μαγνησίας βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης Βόλου πίσω από το κτίριο της πρώην ΑΝΕΜ.


Η Ε.Ο.Δ. Μαγνησίας είναι πιστοποιημένο μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Υπ. Εσωτ. Α.Μ. 4/2003)


Επίσημο και διαρκές μέλος του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Μαγνησίας (Σ.Ν.Ο.), σε θέματα εκτάκτων αναγκών.


Επίσημο μέλος του Συντονιστικού Δημαρχιακού Οργάνου σε θέματα εκτάκτων αναγκών.


Ως παράρτημα της Ε.Ο.Δ. πιστοποιήθηκε ως συμμετέχουσα σε αποστολές εξωτερικού σε επιχειρήσεις φυσικών καταστροφών υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. και τον φορέα του: INSARAG των Ηνωμένων Εθνών (Μαζικές Καταστροφές), στον IKAR (παγκόσμιο οργανισμό σε θέματα ορεινής διάσωσης) όπως και στον International Maritime Rescue (Διεθνής οργανισμός διάσωσης στο Υγρό Στοιχείο)


Σκοπός της ΕΟΔ είναι η συνεχής προσπάθεια προσέγγισης του εθελοντισμού.