Τα μάζεψε τα πράγματα κι έφυγε από το σπίτι

0 μέγας Στράτος Διονυσίου πριν περίπου σαράντα χρόνια όταν έκανε μεγάλη επιτυχία με αυτό το λαϊκό άσμα δεν γνώριζε ότι το διαμάντι των μητσοτακικών νέων τζακιών ο περίφημος Φέλιξ Μπίτζιος θα μάζευε άρον άρον τα πράγματα του από τη σπιταρόνα του στην Κηφισιά, για να την κάνει νύχτα για το κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Ακόμη πάντως το αρχοντικό του δεν το πούλησε, γιατί δεν βρέθηκε ο αγοραστής που θα του δώσει 12 εκατομμύρια. Βιάζεται να πουλήσει, γιατί φοβάται μην τον προλάβουν οι Αρχές και του μπλοκάρουν τους λογαριασμούς.

Μπορεί τα media να εξαφανίζουν το θέμα που έχει προκύψει, ωστόσο ο έντιμος πρώην εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης προξενεί ήδη ισχυρό πονοκέφαλο στον Κυριάκο
Μητσοτάκη, με την έρευνα που ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σε βάρος των επιχειρηματιών του Predator για ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ,  στην τριετία 2020-2022.  Στην εποχή δηλαδή του Predator .Στην τριετία τnς παρακρατικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, και δημοσιογράφων.

Η Αρχή δεν ελέγχει μόνο τον Μπίτζιο. Στο μικροσκόπιο τnς βρίσκεται ο έτερος παίκτης του σχήματος Intellexa-Krikel ο κύριος Ιωάννης Λαβράνος.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία φημίζονται ιδιαίτερα στην αγορά για την πίστη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  το όνομα Λαβράνος καμουφλάρεται. Όλο το ανάθεμα πέφτει στον Μπίτζιο. Όμως τον κ Μητσοτάκη πρέπει να τον προβληματίζει πολύ σοβαρά και κάτι άλλο στην υπόθεση αυτή. Η τραπεζική συνενοχή στο διαφαινόμενο σκάνδαλο. Φαίνεται πως για τα ύποπτα εκατομμύρια των Μπίτζιου-Λαβράνου στην τριετία Μητσοτάκη-Predator,  οι τράπεζες μέσω των οποίων διοχετεύτηκαν τα ποσά αυτά, δεν ενημέρωσαν ούτε την Αρχή για το ξέπλυμα, ούτε την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κεντρική Τράπεζα μέχρι τώρα τηρεί σιγή ασυρμάτου.

Οι δικαστικές περιπέτειες του κ Μπίτζιου δεν τελειώνουν εδώ. Οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο στην οικία της στενότατα συνεργάτιδας του της κυρίας
Κατσούδα, κατάσχοντας έγγραφα, υπολογιστές USB, κινητά τηλέφωνα. Η Λίνα Κατσούδα αποτελεί πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο Predator.  Αυτή υπέγραψε τα αιτήματα των Intellexa-Krikel στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να εξαχθεί το Predator σε Σουδάν, Μαδαγασκάρη, Ουκρανία και αλλού.Επίσης οι εισαγγελικέ αρχές έχουν ξεκινήσει έλεγχο για άλλη μια εταιρία του Μπίτζιου. Την κυπριακή Layth Capital Ventures.
Σε οποιαδήποτε κανονική Δημοκρατία, οι εξελίξεις θα είχαν προκαλέσει πολιτικό σεισμό και επιχειρηματικό πάταγο. Όμως στην Κολομβία της Ευρώπης, δεν ανοίγει μύτη.
Το εντυπωσιακό είναι ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση παραμένει σιωπηλή και απαθής, και δεν τις αναδεικνύει. Ίσως αλλάξει κάτι όταν καθίσει καλά στην καρέκλα του ο Στέφανος Κασσελάκης. Αλλά μέχρι τότε όλα αυτά είναι ενδοκαπιταλιστικές διαφορές για τους “αυτοί είστε”. Όσο για τους κομματικούς γραφειοκράτες του 3% αυτοί ψάχνουν ακόμη αν είναι αριστερός ο Κασσελάκης.

Υ.Γ Νίκος Λιόλιος ο ελληνοαυστραλός διαχειριστής των εταιριών του
Γιάννη Λαβράνου . Κρατήστε αυτό το όνομα

Νίκος Μανεσιώτης

ONE VOICE

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις