Μοιράσου το άρθρο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, ο γγ. του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης προς Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τους οποίους παρομοίωσε με δικτάτορες, ενώ για τα δύο μεγάλα κόμματα είπε πως είναι για «γέλια και για κλάματα».

Συγκεκριμένα ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε πως  «Μετά τη Μεταπολίτευση δημιουργήθηκαν ολιγαρχικά μέσα μαζικής εξαπάτησης, έτσι ώστε η ολιγαρχία να προστατευθεί από τη Δημοκρατία». 

«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που σήμερα δεν υπάρχει δικτάτορας στον πλανήτη που να μη ζηλεύει τους ολιγάρχες μας. Όλοι οι δικτάτορες του ντουνιά θα ήθελαν να έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο φιλικά προς την εξουσία όσο τα ελληνικά. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν φυλακή ή να διώκουν δημοσιογράφους εκδότες. Είναι ένα θαύμα αυτό», είπε. 

«Πώς προέκυψε αυτή η δικτατορία των μέσων μαζικής προπαγάνδας και εξαπάτησης; Από την πρώτη στιγμή, από το βρώμικο ’89, τα ιδιωτικά κανάλια τροφοδοτούνταν έμμεσα ή άμεσα από το κράτος ή και τις τράπεζες. Από τη μεγάλη χρεοκοπία του 2010 οι τράπεζες και το κράτος τροφοδοτούνται συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από τις Βρυξέλλες. Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ταγμένα, σχεδιασμένα ουσιαστικά, δομημένα, ώστε να πνίγουν κάθε φωνή που αμφισβητεί τα κόμματα του «ναι σε όλα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά την κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως τον αφήνει «παγερά αδιάφορο» ενώ πρόσθεσε πως «Τόσο εσείς (ΝΔ), όσο και εσείς (ΣΥΡΙΖΑ), είστε για κλάματα και για γέλια. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε ταυτόχρονα τη μεταξύ σας συμπαιγνία»!

Το ΜέΡΑ 25 τους τελευταίους μήνες έχει δυναμώσει την ένταση και τις δράσεις του σε όλα τα επίπεδα, με τις «κακές γλώσσες» να λένε πως δεν οφείλεται μόνο στην ψυχική… ανάταση του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και σε ζεστό χρήμα που έχει συρρεύσει στα ταμεία του κόμματος από γνωστό ολιγάρχη με δραστηριοποίηση στα… ΜΜΕ.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις