Μοιράσου το άρθρο

 

Η αλήθεια είναι πως δεν μας προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση της ΕΥΠ με την οποία γνωστοποιούσαν στο ευρύ κοινό με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πως…Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης συγκεκριμένων Υπηρεσιών,  καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Μαρίας Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη, με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα. Είναι προφανές ότι η δράση της «Μαρίας Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς, ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των δυτικών χωρών γενικότερα» (Sic!) , σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΥΠ.

 

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΕΥΠ αναφέρονται τα εξής: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως “Μαρία Τ.”, η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος “Irina A.S.” που δρούσε στη χώρα μας υπό “βαθύ κάλυμμα. Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο “illegals“. Οι “illegals” στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας χρησιμοποιούν “βαθύ κάλυμμα”, το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζουν και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους. Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των «illegals» ».

 

 

 

Τα πραγματικά περιστατικά

Ας δούμε όμως τα πραγματικά περιστατικά,  όπως προκύπτουν από την ανακοίνωση της ΕΥΠ και διάφορα  δημοσιεύματα.

 

Πως την ξεσκέπασε η ΕΥΠ

Η ΕΥΠ «ξεσκέπασε» τη δράση της Ιρίνας Αλεξάντροβνα Σμίρεβα -της Ρωσίδας κατασκόπου, που στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε στη Μόσχα, για να ζει με κλεμμένη ταυτότητα μια διπλή ζωή στη χώρα μας, όταν οι αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν μια συνάδελφο της. Για να μεταμορφωθεί η Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα σε Μαρία Τσάλλα, στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ!

 

Ήταν παντρεμένη είχε και ερωτική σχέση με Έλληνα

Η σούπερ-ντούπερ κατάσκοπος 35χρονη Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα κατάφερε για πέντε χρόνια να τρυπώσει στην ελληνική κοινωνία και να αποτελεί κομμάτι αυτής με νόμιμα χαρτιά, ως Ελληνίδα φωτογράφος «Μαρία Τσάλλα», είναι παντρεμένη με Ρώσο κατάσκοπο που ήταν και αυτός στη χώρα μας, αλλά… το έσκασε (και αυτός) για την Βραζιλία στις αρχές του 2023 . Η Ρωσίδα κατάσκοπος όμως, παρότι παντρεμένη με Ρώσο συνάδελφό της,  διατηρούσε παράλληλη σχέση και με έναν Έλληνα. (έκαναν καλή δουλειά οι πράκτορες της ΕΥΠ αφού ανακάλυψαν ΚΑΙ την παράλληλη ερωτική σχέση της με Έλληνα).

tsala__2_

 

Η FSB

Όμως …τον  περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι ειχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της. (Για να έχει πληροφόρηση η FSB τι γίνεται στην ΕΥΠ,  και πως έχουν «Lockάρει» την πράκτορά τους, κάτι δεν πάει καλά) .

Protesters Detained Outside Moscow FSB Headquarters

Αναπάντητα ερωτήματα

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΥΠ, περίμεναν δύο μήνες (γιατί άραγε δεν την συνέλαβαν πριν φύγει από την Ελλάδα και της επέτρεψαν την αναχώρηση 😉 μήπως επιστρέψει από τη Μόσχα η Ιρίνα, μέχρι που πλησίασαν τον επί δύο χρόνια σύντροφό της στην Ελλάδα και την υπάλληλό της στο κατάστημα «Galazio» του Παγκρατίου, για να διαπιστώσουν ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, δεν θα επιστρέψει στη χώρα μας. Με λίγα λόγια «το πουλάκι είχε πετάξει». (Τελικά την  απέσυραν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της,  ή παρουσίασε πρόβλημα υγείας και έμεινε στο εξωτερικό;).

 

Νέος τρόπος συλλογής πληροφοριών,  η «βοήθεια του κοινού»

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως… η ΕΥΠ αφού την «έχασε»,  προχώρησε στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους  (ναι μη γελάτε η ΕΥΠ είχε και εναλλακτικό σχέδιο),  και δημοσιοποίησαν την υπόθεση, σε μια προσπάθεια της να συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση της στη χώρα μας.

Δηλαδή η ΕΥΠ που είχε «ξεσκεπάσει» τη δράση της Ρωσίδας υπερκατασκόπου στη χώρα μας,  και την είχε θέσει σε παρακολούθηση, αφού την «έχασε», δημοσιοποίησε κάποιες φωτογραφίες μίας γυναίκας, ιδιότητα κλπ, ελπίζοντας και αναζητώντας… από το κοινό πληροφορίες, τις οποίες δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν οι σούπερ-πράκτορές της! Είχαν όμως καταφέρει, τουλάχιστον,  να μάθουν  πως είχε παράλληλη ερωτική σχέση με Έλληνα.

 

Ενημέρωσε το σπιτονοικοκύρη και την υπάλληλό της πως δεν θα επιστρέψει…

Η Ρωσίδα κατάσκοπος που γνώριζε πως την έχει εντοπίσει η ΕΥΠ και πρόλαβε στο τσακ να «πετάξει»  στην ελευθερία, μετά τη φυγή της και αφού βρισκόταν στην ασφάλεια της πατρίδας της…  επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη του σπιτιού που διέμενε, στον οποίο και πλήρωσε τα νοίκια που όφειλε!!! όπως και την υπάλληλό της με το όνομα Κατερίνα»,  στους οποίους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, επικαλούμενη λόγους υγείας, που την ανάγκασαν να φύγει για τη Ρωσία. Ναι το έκανε κι αυτό…H καταζητούμενη κατάσκοπος πλήρωσε τα νοίκια που όφειλε και αναμένεται να πληρώσει και τον ΕΦΚΑ της υπαλλήλου της!!! Γιατί γελάτε κύριοι…Η κοπέλα νοιάστηκε για την υστεροφημία της!

 

 

Ομοιότητες με την υπόθεση ΠΥΘΙΑ του 2009

Τώρα γιατί αυτό όλο αυτό, θυμίζει την «ελεγχόμενη εμπλοκή» FSB – ΕΥΠ,  στη Ραφήνα το 2009,   με την υπόθεση ΠΥΘΙΑ της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή, είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο!

Σχέδιο Πυθία: Ρώσικο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το σχέδιο των Αμερικανών για την δολοφονία του Κ. Καραμανλή | ΔΙΕΘΝΗ | thepressroom.gr

Και τότε η ΕΥΠ γνώριζε τα πάντα, αλλά ΔΕΝ υπήρχε ούτε ΜΙΑ σύλληψη, και ας εμπλεκόταν 19 πράκτορες της FSB!!! που επιχειρούσαν (και τότε) στην Ελλάδα!!! με ένα VAN μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ με 4 άνδρες, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, με δυο γυναίκες και ένα VAN μάρκας FORD TRANSIT με 3 άνδρες, που παρακολουθούσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό σε όλη τη διαδρομή Αθήνα-Ραφήνα και έφεραν…πλαστές πινακίδες!!!

Ακόμη και το έγγραφο της ρωσικής FSB που «βρέθηκε» στα χέρια της ΕΥΠ, (διοικητής Κοραντής) ήταν γραμμένο στα… αγγλικά.

 

Βέβαια στο όχημα που «άφησαν» οι πράκτορες τςη FSB στο σημείο της «ελεγχόμενης εμπλοκής» βρέθηκαν…

Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Είχαν σημειωθεί οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα των GOODY’S επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική οδό. Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής της Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

■ Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης

■ Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.

■ Υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.

■ Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛΑΣ υψηλής εμβέλειας.

■ Τηλεχειριστήριο

■ Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες)

■ Σκηνές

Όμως ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ FSB, ούτε είχε δημοσιοποιηθεί καμιά φωτογραφία τους,  ώστε η ΕΥΠ να αναζητήσει… τη βοήθεια του κοινού (όπως έκανε τώρα) για τη δράση τους στην πατρίδα μας.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι κατάσκοποι έχουν ΠΑΝΤΑ διπλή ερωτική ζωή.

Για να «φτιάξεις» ένα κατάσκοπο,  πρέπει να πληρώσεις 5 εκατομμύρια ευρώ!!!

Η ΕΥΠ επί Δεμίρη, που την ελέγχει από το πρώτο 15νθήμερο που έχει αναλάβει, συνεχίζει να έχει “διαρροές”,  αφού η FSB “πληροφορήθηκε” την επικείμενη σύλληψη της πράκτοράς της.

Η ΕΥΠ επί Δεμίρη, έχει εισάγει νέους τρόπους συλλογής πληροφοριών με «τη βοήθεια του κοινού».

Η ΕΥΠ επί Δεμίρη, έχει εισάγει την εξωστρέφεια της υπηρεσίας και πληροφορεί το κοινό για την ειδική κατηγορία κατασκόπων, των «illegals» . Κάτι ανάλογο με το street crime του… Θεοδωρικάκου.

Η ΕΥΠ αφήνει εντοπισμένους κατασκόπους, με πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα,  να φύγουν από τη χώρα νόμιμα. Γιατί απλά μπορούνε…

Οι κατάσκοποι (όχι πάντα) όταν έχουν αποσυρθεί στην υπηρεσία τους και έχουν γλυτώσει τη φυλακή, πληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους στην κοινωνία.

Πάντα πριν από τις εκλογές όταν η κυβέρνηση βλέπει πως επίκειται βατερλώ και θα χάσει την καρέκλα,  «ξεφυτρώνει» και ένα κατασκοπικό θρίλερ. Αυτή τη φορά ΚΑΙ με ερωτικό σασπένς αλλά και πομπώδη ανακοίνωση,  αφού «η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των δυτικών χωρών γενικότερα!»

Μακάρι να ήταν επιτυχία…

 

Το σίγουρο είναι πως για ακόμη μια φορά,  η ΕΥΠ αποτέλεσε την ευχάριστη νότα της ημέρας για όλους,  αφού η «επιτυχία» που θέλησαν να μας «πουλήσουν»,  ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και το σύνολο των δυτικών χωρών γενικότερα, και σήμερα ΟΛΕΣ οι μυστικές υπηρεσίες γελάνε μαζί της!

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις