Πολιτικοί και ακραίοι «επιστημονιστές» βιάζονται για να εξασφαλίσουν την ιδιοκτησία του μέλλοντος, στήνουν ιδεοληψίες της σωτηρίας μέσα από αφηγήματα και με κώδικες μιας αντεστραμμένης γλώσσας επιβάλουν κυριαρχίες και κοινοτυπίες. Θεμελιώνουν το θρίαμβο του επουσιώδους σε βάρος του ουσιώδους και με εμμονές και απωθημένα κτίζουν τον επιστημονικό «αληθισμό».

 

Οι πρώτοι κτίζουν προσεκτικά την προπαγάνδα της έκτακτης ανάγκης, φτιάχνουν μια νέα βεβαιότητα, μια νέα λογική και ψυχολογία, ώστε να μαθαίνεις να λατρεύεις τις απαγορεύσεις ως φετίχ.

Οι δεύτεροι αφού την επιστήμη την κουρέλιασαν και την έκαναν επιστημονισμό θέλησαν να την από-ορίσουν (de-definition) μέσα στην αλαζονεία και τα ψέματα.

Οι «επιστημονιστές» του παρόντος και του μέλλοντος αντιπροσωπεύουν εκείνους που ακολουθούν μια συγκεκριμένη συνταγή έτσι όπως την περιγράφει ο Γουσταύος Λε Μπον: «Οι μέθοδοι της Ιεράς Εξέτασης και της Τρομοκρατίας είναι οι μέθοδοι των ανθρώπων που έχουν πειστεί απολύτως για τις δοξασίες τους και δεν έχουν πεισθεί αν τις χρησιμοποιούσαν διαφορετικά».

Οι «επιστημονιστές» επιμένουν μ’ ένα πείσμα αδιάλυτο σε θεραπείες κατά της επιδημίας μέσα από το μονόδρομο του εμβολιασμού, δηλαδή της πρόληψης (ανεξάρτητα αν οι μεταλλάξεις έχουν ακυρώσει την προληπτική λειτουργία του εμβολιασμού) αποκλείοντας κάθε άλλη φαρμακευτική θεραπευτική διαδικασία. Αλλά μονόδρομους έβλεπαν μόνο οι αυταρχικές προσωπικότητες στην ιστορία και φαίνεται συνεχίζουν να βλέπουν οι επίγονοι τους.

Η καθαρά μηχανιστική γλώσσα της «ποσοστικοποίησης» χρησιμοποιείται από τους «επιστημονιστές» ως γενικευμένος τρόπος προσέγγισης της πανδημίας που κατά βάση αντικειμενικοποιεί αυθαίρετα, σχετικοποιεί και διαστρεβλώνει με τεχνάσματα.

Για παράδειγμα για τις διακοπές τους οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα χρειαστούν στις μετακινήσεις τους να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό έλεγχο ή αρνητικό rapid test. Επιπλέον ο ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να πηγαίνει σε εστιατόριο, ή σε άλλη εκδήλωση χωρίς τα παραπάνω τεστ. Όμως όλοι μαζί θα συγχρωτίζονται στα μαζικά μέσα μεταφοράς των μεγαλουπόλεων.

Άλλο παράδειγμα που κινείται στο χώρο της αφασίας είναι ότι όσοι έχουν φυσική ανοσία της κόβιντ-19 δεν περιλαμβάνονται στα προνόμια. Αντίθετα όσοι έχουν εμβολιαστεί ακόμη και πριν 6 μήνες με μεγάλες πιθανότητες να μην έχουν τεχνητή ανοσία πλέον του εμβολίου ανήκουν στους προνομιούχους.

Όταν λοιπόν η τιμωρητική εξουσία και ο κυριαρχικός επιστημονισμός κάνουν καλή παρέα τότε γεννιούνται αφενός τα εκτρώματα της ιστορίας και αφετέρου οι γελοιογραφίες του επιστημονισμού.

Οι σημερινοί ιατρογνώμονες συνταγματάρχες δεν διαφέρουν ουδόλως από τον ψυχίατρο Μ. Γκρόντεκ που κατασκεύασε τη νόσο της «δημοκρατικής ασθένειας» προκειμένου να χαρακτηρίζονται ως ψυχικά διαταραγμένοι όσοι είχαν δημοκρατικές πεποιθήσεις.

Ωστόσο να θυμούνται κάποιοι, ότι κανείς δε μένει για πολύ στην ασυλία. Γιατί ο άνθρωπος έχει ένα ανάτρεπτο μέγεθος και αυτό είναι η ελευθερία του, έτσι τιμωρεί με τη σειρά του, όσους του την αρπάζουν. Ας δουν λίγο πολιτικοί και ιατρογνώμονες αρχαία τραγωδία και θα καταλάβουν.

Σήμερα μέσα από την «ποσοστικοποιημένη» αντίληψη όλα μεταφράζονται σε αριθμούς χωρίς εδραιωμένους τρόπους επιστημονικής έρευνας και χωρίς ελεγμένους πειραματικά μεθόδους. Αυθαίρετα και καταχρηστικά βαφτίζονται όλα με «ποσοστικοποιημένες» ερμηνείες, χωρίς επιστημονικές αξιολογήσεις.

Οι πυγμαίοι ιατρογνώμονες που σπονσάρουν πρωτόκολλα και θεραπείες θέτοντας τις βάσεις της ευγονικής δε μας είπαν, ότι από τους εμβολιασμένους πολίτες ένα 5-10% δε θα αναπτύξουν ποτέ αντισώματα. Επίσης δε μας είπαν ότι κάποιοι πολίτες θα αναπτύξουν αντισώματα χωρίς να είναι αποτελεσματικά απέναντι στον ιό.

Η επιταχυνόμενη λειτουργικότητα του μοντέλου της «ποσοστικοποίησης» έχει κατακλύσει όλες τις σκέψεις. Οι αριθμοί οι οποίοι είναι πλήρως κατασκευασμένοι αυτοί θα δίνουν στο εξής και τη σημασία και την εξέλιξη η οποία θα καθίσταται και η απόλυτη τιμή αλήθειας. Ως γενικευμένο όπλο πλέον η «ποσοστικοποίηση» χρησιμοποιείται επαρκώς και από τον κ. πρωθυπουργό. Η δωροκάρτα των 150 ευρώ σ’ αυτή τη λογική κινείται.

Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει αριθμούς όχι ανθρώπους.

Θέλει ένα συγκεκριμένο ποσοστό πολιτών εμβολιασμένων και θα το επιδιώξει να το πετύχει «παντί τρόπω». Δωροδοκώντας, παραβιάζοντας ατομικά δικαιώματα, εκβιάζοντας κοινωνικές τάξεις, όλα μαζί έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του.

Κάνει συστάσεις ακόμη και στην Εκκλησία, μη δέχεστε ανεμβολίαστους.

Θυμίζει έτσι ο κ. Μητσοτάκης τη Λίγκα των Μαχητικών Άθεων το 1925, στη Ρωσία τηρουμένων των αναλογιών. Έτσι από την «κοινωνία της ανοχής» (permissive society), περάσαμε στη «κοινωνία των αποκλεισμένων» (excluding society).

Συνεπικουρούμενος ο κ. Μητσοτάκης από την έπαρση της ευγονικής ή της γενετικής μηχανικής που αντικατέστησε την ιατρική και με τον κοινωνικό δαρβινισμό που επικαλύπτονται ευγονική και γενετική μηχανική, αλλά και στα πλαίσια του ορίζοντα της ντετερμινιστικής εκσυγχρονιστικής λογικής της φιλελευθερο-σοσιαλιστικής πολιτικής επιβάλλονται καταστολές και δωράκια σαν και αυτά που χάριζαν οι αποικιοκράτες. Δηλαδή καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Όσο και να θέλουν τα μαζικά μέσα αποβλάκωσης να φτιάξουν την εικόνα του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν θέλουν να παραποιούν και να υποτιμούν τα νοήματα, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί μια ασταμάτητη παλαιοπολιτική φιγούρα που ανταγωνίζεται και τον πιο λαϊκιστή πολιτικό που είχε ποτέ η χώρα.

Η νοοτροπία της «ποσοστικοποιητικής» οικονόμησης και ο φτηνός λαϊκισμός του κ. Μητσοτάκη (με τα καθρεφτάκια – δωροκάρτα – στους νέου ιθαγενείς της χώρας) κατά βάση καταλήγουν στον σχεδιασμό και στον εγκλωβισμό, ή ακόμη καλύτερα στην αντίληψη της καταστολής με μια νέα μεθοδολογία εκείνης της δωροδοκίας.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει έναν εκτάδην λαό χωρίς αντίσταση.

Ο ίδιο έχει πάρει διαζύγιο από την πολιτική παιδεία που ήθελε τον πολίτη να ακεραιώνεται στην ελευθερία.

Για τον κ. Μητσοτάκη σημασία έχει ο συγκεκριμένος στόχος, η συγκεκριμένη κατευθυνόμενη σκοπιμότητα που του δίνεται από τα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Ρωτά μόνο τους πολίτες στο δρόμο αν έκαναν το εμβόλιο.

Εσύ έκανες το εμβόλιο;

Θυμίζοντας ντίλερ καταναλωτικού προϊόντος που ρωτά τον κόσμο αν δοκίμασε κάποιο διαφημιζόμενο απορρυπαντικό.

Επειδή όμως ο χρόνος εκδικείται τους πιστούς μισθοφόρους των συμφερόντων, τον κρεμάει μια ελληνική επιτυχία.

Έλληνες γιατροί έχουν ήδη το φάρμακο κατά της κόβιντ-19 στη Θεσσαλονίκη και παρά τις δυσκολίες που επέφερε η ελληνική γραφειοκρατία το φάρμακο είναι έτοιμο και δοκιμασμένο. Ας δείξει τώρα για ποιους δουλεύει ο κ. Μητσοτάκης; Για το λαό ή για τα αφεντικά των φαρμακοβιομηχανιών;

Προφανώς δεν έχει καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης το μένος της ανταπόδοσης, δηλαδή ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Όλα έχουν παραχωρήσει τη θέση τους και πληρώνουν το αντίθετο από αυτό που υπερασπίζεται ο ίδιος.

Για εκείνον η δράση γίνεται αδράνεια και το μέλλον παρελθόν.

Να γιατί επιστρέφει σε λύσεις όπως στο φτηνό λαϊκισμό της δωροκάρτας και στην πολιτική «τυμβωρυχία» του κλινικοποιημένου κόσμου.

Οι «μεθυσμένοι παπαγάλοι» και η «προϊστορική ψείρα» του Χάσεκ στη μεταφορά τους είναι εδώ. Παραφράζοντας κάτι από τον Κούντερα και τον Μπρόχ, θα λέγαμε ότι το τέρας έρχεται και ονομάζεται νέος κόσμος και νέα ιστορία αλλά η ζαριά της αντίστασης έχει μόλις ριχτεί και η απόφαση της τιμωρίας είναι υπογραμμένη.

 

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

antinews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις