Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας. Και ο φάκελος Novartis, που δεν έκλεισε ποτέ, ξανανοίγει.

Τι έκανες στη Βιέννη κύριε αντεισαγγελέα;

Αναρωτιέστε από πού μυρίζει πάλι μπαρούτι, είναι από το σκάνδαλο Novartis.

Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιος πολιτικός στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, αλλά ένας δικαστικός.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής προκύπτει λύκος που έβαλαν να φυλάει… άλλους λύκους: παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος – ως εποπτεύων στο συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Δεν τον κυνηγάει «η συμμορίτισσα Τουλουπάκη», ούτε ο «Ρασπούτιν» Παπαγγελόπουλος.

Δεν κυβερνάει, άλλωστε, ο Τσίπρας που τα κανόνιζε αυτά, για να πλήξει έντιμους πολιτικούς αντιπάλους του.

Η δίωξη που προκύπτει από το πόρισμα του αντιπρόεδρου του ΣτΕ, Μιχ. Πικραμένου, που διενήργησε έρευνα για τους χειρισμούς Αγγελή – και τον τηγανίζει κανονικά.

Όταν το FBI επιχείρησε -επί αυστριακού εδάφους- να δώσει στην ημέτερη Εισαγγελία Διαφθοράς στοιχεία που ενδεχομένως ενέπλεκαν πρώην υπουργό της ΝΔ, παρενέβη ως μη όφειλε και το απέτρεψε.

«Ο Ι. Αγγελής αρνήθηκε επαναλαμβάνοντας ότι μόνο μέσω της Eurojust θα μπορούσαν να δοθούν στοιχεία και ένευσε ότι η συνάντηση έληξε»…

Χωρίς να έχει δικαίωμα και καθ’ υπέρβαση του ρόλου του.

Η παρέμβαση του -«μονόχνωτου» κατά τις περιγραφές- Αγγελή, είχε χειροπιαστές συνέπειες.

Πριν από όλα, στέρησε από τον τότε επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο -τον οποίο ανέφερε το «Documento» αποκαλύπτοντας το πόρισμα,βάζοντας τέλος στο παιχνίδι «πρώην υπουργός της ΝΔ» των ΜΜΕ- το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδείξει την αθωότητά του.

Στέρησε από την ελληνική Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη την ευκαιρία να πάνε ένα βήμα παρακάτω την έρευνα, για ένα σκάνδαλο που έβλαψε δραστικά το δημόσιο.

Κυρίως, στέρησε από τον ελληνικό λαό την ευκαιρία να μάθει την αλήθεια – τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Ένα ενδεχόμενο είναι να πρόκειται για συνήθη οικογενειακή πρακτική -ενδεχομένως παράτυπης- ενίσχυσης φοιτητών στο εξωτερικό, οπότε δεν χάλασε ο κόσμος.

Το άλλο, να υπήρχε σύνδεση με όσα ερευνούσε η εισαγγελία.

Αυτό, σε συνδυασμό με την ήδη ασκηθείσα ποινική δήλωση για άλλον πρώην υπουργό, κάνει το σκάνδαλο αποδεδειγμένα υπαρκτό και καραμπινάτο.

Η επιμονή Αγγελή να μην αποκτήσει η αρμόδια Εισαγγελία αυτό το δικαίωμα, όπως αναδεύεται από την περιγραφή Πικραμένου, δείχνει ότι ο εποπτεύων είτε δεν ήξερε τι έκανε, είτε βρέθηκε στη Βιέννη σε διαταγμένη υπηρεσία.

Αυτό λέγεται συγκάλυψη και ούτε φίδι στον κόρφο του, αν αποδειχθούν στο Δικαστήριο όσα διαπίστωσε το πόρισμα του ΣτΕ, που επέφερε τη δίωξή του.

Σε αυτή την περίπτωση, ας αρχίσουν να ψάχνουν για τρύπα να κρυφτούν, όσοι πήραν μέρος στην κατασκευή του σεναρίου της «σκευωρίας» και έβριζαν την Τουλουπάκη.

Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας. Και ο φάκελος Novartis, που δεν έκλεισε ποτέ, ξανανοίγει.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ