Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συνωμοσία ξεκίνησε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ένας απόστρατος ταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και η αναισθησιολόγος σύζυγός του κατηγορούνται για φερόμενο σχέδιο διαρροής στη Ρωσία εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με ασθενείς μέλη του στρατού, αποκάλυψε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στον Τζέιμι Λι Χέντρι, απόστρατο ταγματάρχη που υπηρέτησε επίσης ως γιατρός στο Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, και στη σύζυγό του, δρ Άννα Γκαμπριελίαν, απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες, σύμφωνα με ένα κατηγορητήριο, που δεν αποκαλύφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μέριλαντ για συνωμοσία και παράνομη αποκάλυψη πληροφοριών υγείας ατόμων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συνωμοσία ξεκίνησε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το ζευγάρι ήθελε να προσπαθήσει να βοηθήσει τη ρωσική κυβέρνηση παρέχοντάς της δεδομένα για να βοηθήσει το καθεστώς Πούτιν «να αποκτήσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας ατόμων που σχετίζονται με την αμερικανική κυβέρνηση και τον στρατό των ΗΠΑ».

Οι δυο τους συναντήθηκαν με κάποιον που πίστευαν ότι ήταν Ρώσος αξιωματούχος, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικός πράκτορας του FBI, αναφέρει το κατηγορητήριο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις