Είχαν καταγγείλει ότι ο ένας προσπάθησε να πυροβολίσει τον άλλον παρουσιάζοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή σχετικά με την υπόθεση – Παραδέχθηκαν ότι οι καταγγελίες ήταν ψευδείς και ότι ο διαπληκτισμός τους παρέμεινε  σε φραστικό επίπεδο

Μπροστά στην βαριά κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετώπιζαν οι δυο κτηνοτρόφοι από το Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην Κρήτη… συμμάχησαν και ομολόγησαν ότι δεν αντάλλαξαν πυροβολισμούς, αλλά μόνο… βρισιές!

Οι δύο «πιστολέρο» ηλικίας 44 και 25 χρόνων οδηγήθηκαν χθες στην ανακρίτρια Πρωτοδικών Ηρακλείου για να απολογηθούν, μετά την σύλληψή τους που ακολούθησε τις εκατέρωθεν καταγγελίες τους για καταιγισμό πυρών που υποτίθεται ότι δέχθηκαν, αλλά τελικά παραδέχθηκαν ότι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν ο ένας τον άλλον κι ότι μεταξύ τους υπήρξε μόνο ένα σοβαρό φραστικό επεισόδιο!

Τον ισχυρισμό τους επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που έκαναν αυτοψία στα δύο σημεία των υποτιθέμενων πυροβολισμών δεν βρήκαν ούτε κάλυκες, ούτε βολίδες, ούτε κάποιο άλλο εύρημα που να επιβεβαιώνει όσα κατήγγειλαν αρχικά. Έτσι, η ανακρίτρια τους έκανε αυστηρές συστάσεις και τους άφησε ελεύθερους με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος ο 25χρονος είχε καταγγείλει ότι στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας βρισκόταν στο μαντρί του με έναν φίλο του, όταν ξαφνικά δέχθηκαν καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να καλυφθούν πίσω από ένα αυτοκίνητο. Ο νεαρός είπε ότι αναγνώρισε ως δράστη τον 44χρονο, υποστηρίζοντας ότι μαζί του ήταν και συγγενείς του. Από την πλευρά του, ο 44χρονος κατήγγειλε ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του μαζί με τον πατέρα του και, όπως υποστήριξε με τη σειρά του, δέχθηκαν βροχή από σφαίρες από πιστόλι αλλά και από Καλάσνικοφ!

Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr