Ισραήλ: Το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί η τραυματισθεί, λέει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

197

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις τους σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αμάχων

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ υποστήριξε ενώπιον του ισραηλινού κοινοβουλίου ότι το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας

Ο Γκάλαντ δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει διαλύσει τα περισσότερα από τα 24 τάγματα που διέθετε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς κατά την έναρξη του πολέμου.

Εξάλλου ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι σημειώματα κατάταξης θα σταλούν τις επόμενες εβδομάδες σε ορισμένους υπερορθόδοξους Εβραίους που προηγουμένως εξαιρούνταν από την στρατιωτική θητεία.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι χιλιάδες σημειώματα θα σταλούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπηρετήσουν όλοι όσοι θα λάβουν τέτοια σημειώματα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων

Τουλάχιστον 38.295 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 88.241 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός διάταξε την εκκένωση της πόλης της Γάζας, με τους κατοίκους της να εκτοπίζονται για μια ακόμη φορά.

Μάλιστα, οι IDF έριξαν φυλλάδια που έδειχναν στους κατοίκους και τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους προς τα πού να πάνε.

Ένα από τα φυλλάδια που έριξαν οι IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο γενικός γραμματέας της Παλαιστινιακής Εθνικής Πρωτοβουλίας, Μουσταφά Μπαργούτι κατήγγειλε ότι ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί να κάνει «εθνοκάθαρση» στην πόλη της Γάζας.

«Η φασιστική κυβέρνηση του Νετανιάχου δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τον αρχικό της στόχο της εθνοκάθαρσης ολόκληρου του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας», έγραψε στο Χ.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like