Ιταλία: «Η αντιπαράθεση των αστυνομικών με ανήλικα παιδιά αποτελεί ήττα», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών  

6

Ωστόσο ο Ματέο Πιαντεντόζι διευκρινίζει ότι η αστυνομία αποτελεί εγγύηση για τη δημοκρατία

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, σε ομιλία του στη βουλή της Ρώμης, αναφέρθηκε σήμερα στις συγκρούσεις της αστυνομίας με μαθητές και φοιτητές που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην Πίζα και στη Φλωρεντία, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν δεκαοκτώ διαδηλωτές, εκ των οποίων οι έντεκα ήταν ανήλικοι.

«Οι εικόνες των συγκρούσεων στην Πίζα, που είδαμε στα μέσα ενημέρωσης, κλόνισαν και εμένα. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε ανάλυση και αυτοκριτική όταν μια διαδήλωση ή και μια συγκεκριμένη στιγμή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, ανάμεσα στις χιλιάδες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, θεωρείται ότι επιβάλλει εμβάθυνση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

«Όλοι μας ευχόμαστε οι διαδηλώσεις να γίνονται ειρηνικά και χωρίς συγκρούσεις και όταν φτάνουμε σε αντιπαράθεση με ανήλικα παιδιά, είναι πάντα μια ήττα και είναι αναγκαίο να γίνουν επαληθεύσεις με διαφάνεια, αμεροληψία και ακρίβεια»,πρόσθεσε ο Πιαντεντόζι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, πάντως, «για τη διαδήλωση της Πίζας την προηγούμενη εβδομάδα, με απόλυτη παραβίαση του νόμου, δεν είχε ειδοποιηθεί η νομαρχία». Κατά την παρέμβασή του ο Πιαντεντόζι «αντέκρουσε κάθε προσπάθεια να εμπλακούν στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες αποτελούν εγγύηση για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like