Μοιράσου το άρθρο

 

Τα ξημερώματα έφτασε στο νησί το πρώτο πλοιάριο – Το δεύτερο επιχείρησε να προσεγγίσει τα Κύθηρα, όμως έγινε αντιληπτό από τις λιμενικές αρχές

Λίγες ώρες αφότου πλοιάριο με 97 μετανάστες έφτασε στις ελληνικές ακτές, ένα δεύτερο πλωτό μέσο με πλήθος αλλοδαπών προσέδεσε μετά τις 13.30 στον μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα.

Σημειώνεται ότι το πρώτο ιστιοφόρο διάσχισε το Αιγαίο ανεμπόδιστο και δίχω ςοι αρχές να το αντιληφθούν,  και προσάραξε  σε βραχώδη ακτή στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου λίγο μετά τις 01:30 το πρωί της Τετάρτης.

Το δεύτερο σκάφος, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν δεκάδες μετανάστες, επιχείρησε να προσεγγίσει το νησί, όμως έγινε αντιληπτό από τις λιμενικές αρχές.

Οι επιβαίνοντες στο πρώτο σκάφος που έφτασε στα Κύθηρα μεταφέρθηκαν στο αλσύλιο Καψαλίου, με τις αρχές να πραγματοποιούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

kythira2

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξη των προσφύγων κινητοποίησε κατοίκους που έσπευσαν να τους βοηθήσουν συλλέγοντας είδη πρώτη ανάγκης, ρουχισμό και παπούτσια, ενώ υπήρξε και πρόβλημα με την παροχή πόσιμου νερού στους μετανάστες.

Με πληροφορίες από:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις