Πιθανόν δεν γνώριζε και ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού! Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο στενό επιτελείο του Μαξίμου – Γιατί δεν χρειάζεται ο ανασχηματισμός.

Τρεις κατεξοχήν αρμόδιοι υπουργοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», δεν συμμετείχαν στην απόφαση να κλείσει η Μύκονος τη νύχτα, μετά τον πρόσφατο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης (που έχει και το βέρος της λειτουργίας της εστίασης) Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που έχει την ευθύνη των επιδομάτων. Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες που δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθούν, στη λήψη της απόφασης δεν συμμετείχε ούτε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης!

Η απόφαση για το κλείσιμο της Μυκόνου ελήφθη στο στενό πυρήνα του μεγάρου Μαξίμου, του λεγόμενου επιτελικού κράτους, ενώ γνώστης εξαρχής φέρεται να ήταν και ο Νίκος Χαρδαλιάς, που τελευταία φορτώνεται όλο και περισσότερα καθήκοντα, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι «μαύρες τρύπες» των υπουργείων.

Ο τρόπος λήψης της απόφασης του κλεισίματος της Μυκόνου, αποτυπώνει ανάγλυφα την υποβάθμιση του ρόλου των υπουργών, κάποιοι εκ των οποίων εμφανίζονται ιδιαιτέρως δυσαρεστημένοι, αλλά όσο ο πρωθυπουργός είναι στα πάνω του (κατ΄ ουσίαν παντοδύναμος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας) έχουν αποφασίσει να αποδεχτούν την κατάσταση.

Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει πως ο ανασχηματισμός δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, αφενός επειδή το Μαξίμου συγκεντρώνει στην πράξη όλες τις αρμοδιότητες, αφετέρου γιατί στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου –σε ορισμένες περιπτώσεις- λαμβάνουν τις αποφάσεις με τους αναπληρωτές υπουργούς, ερήμην των υπουργών!

ieidiseis.gr

EUROKINISSI