Εξοργισμένοι πολίτες διαμαρτύρονται για τα μηδενικά μέτρα προστασίας από τις τράπεζες!

Σε τσουνάμι καταγγελιών μετατράπηκε το ρεπορτάζ του Νίκου Μάνεση στην εκπομπή Σαββατοκύριακο, όταν γνωστός παρουσιαστής έβγαλε έναν πολίτη ο οποίος κατήγγειλε πως του έκλεψαν τις κάρτες και κατάφεραν να αποσπάσουν 1500 €, το χρηματικό του όριο δηλαδή από ATM, χωρίς οι κλέφτες να γνωρίζουν το PIN! 

Ο πολίτης διαμαρτυρήθηκε ότι στην επικοινωνία του με την τράπεζα, όχι μόνο δεν βρήκε στήριξη, αλλά αντίθετα τον ενημέρωσαν πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ώστε να το επιστρέψουν το ποσό που του έκλεψαν από τους λογαριασμούς του!

Αυτό που ακολούθησε, δεν πρέπει να το περίμενε ούτε ο ίδιος ο Μάνεσης. Μιλάμε για καταιγισμό καταγγελιών από πολίτες οι οποίοι είχαν υποστεί ακριβώς το ίδιο δράμα.

Τους έκλεψαν τις κάρτες και κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, κυριολεκτικά να εξαντλήσουν το όριο ανάληψης, χωρίς να έχουν γνώση του PIN.

Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί όλοι αυτοί οι πολίτες να λένε ψέματα. Το πιθανότερο είναι οι κλέφτες να μπορούν με κάποιον τρόπο να «σπάνε» το σύστημα ασφαλείας του ΑΤΜ, γεγονός που καθιστά τις τράπεζες υπόλογες.

Υποτίθεται ότι ο αριθμός ασφαλείας, μας προστατεύει ακριβώς από αυτή την περίπτωση. Δηλαδή όταν τα στοιχεία της κάρτας μας, είτε η ίδια η κάρτα να πέσει στα χέρια ενός κλέφτη, να απαιτείται το PIN προκειμένου να γίνει ανάληψη.

Ακόμα και αν οι κλέφτες έχουν κάποιο τεχνολογικό εξοπλισμό που να παρακάμπτει τον αριθμό ασφαλείας, πάλι είναι ευθύνη των τραπεζών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις