Από τρίτος των Καραμανλήδων, είναι σαν τον τρίτο των… Βενιζέλων!

Στον πολιτική όλα μπορούν να συμβούν. Όπως να ξεκινάς μέλος μιας πολιτικής οικογένειας και να καταλήγεις εκπρόσωπος δυο… άλλων.

Μιλάμε για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στην πρώτη απόπειρα, το 2012, να σταδιοδρομήσει ως υποψήφιος της ΝΔ, οι Θεοί της πολιτικής τον προειδοποίησαν ότι δεν το έχει.

Να λέγεσαι Καραμανλής και να μην εκλέγεται στις Σέρρες -κάστρο του θείου και του πατέρα σου- κάτι δείχνει.

Κατάφερε να εκλεγεί το 2015 και το 2019. Ο Μητσοτάκης του έδωσε το υπουργείο που είχε, όταν ξεκίνησε, ο παλιός Καραμανλής. Αλλά τις πολλές αρμοδιότητες τις κράτησε στο μέγαρο Μαξίμου.

Με τον εξάδελφό του να μην ενδιαφέρεται για την επιστροφή του, ο γιος του Αχιλλέα «άλλαξε»… οικογένεια.

Μετείχε στις δομές του «Ιδρύματος Καραμανλή», αλλά λειτουργούσε ως μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη: δίπλα στον Κυριάκο και απέναντι στη Ντόρα.

Με τον καιρό -και ενώ ο έτερος Καραμανλής δρομολογούσε την απουσία του από τη Βουλή- άρχισε να εμφανίζεται ως δελφίνος.

Δεν ήταν η καλύτερη ιδέα σε ένα κόμμα στο οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη ελέγχει και τα πόμολα. Ακόμη και αν χάσει τα πρωτεία θα πάρει την ομάδα της και θα στήσει δίπλα, το δικό της τσαντίρι. Λεφτά υπάρχουν.

Ως υπουργός ο Καραμανλής έκλεισε το βράδυ που συγκρούσθηκαν στα Τέμπη οι αμαξοστοιχίες.

Παραιτήθηκε για να βγει, όσο γινόταν από το κάδρο. Αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσφέροντας μια ακόμη υπηρεσία στον Κυριάκο, του έριξε στο δόξα Πατρί:

-Δεν παραδέχθηκε ότι στον σιδηρόδρομο υπήρχε θέμα ασφάλειας, γιατί η εταιρία που τον διαχειρίζεται θα έχανε εισιτήρια.

Στην ίδια γραμμή -ενδεχομένως και με την ίδια υπόδειξη- ο Ρουσόπουλος τον ώθησε εκτός του ψηφοδελτίου.

Παρά την υποστήριξη από τον πρώην Πρωθυπουργό Καραμανλή -και τα ουρλιαχτά του Αχιλλέα προς το μέγαρο Μαξίμου- άρχισε η πορεία εξόδου από την πολιτική.

Ο Οικονόμου πήρε εντολή να μην επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος. Και του υπέδειξε να μην διανοηθεί ότι δεν θα πάει στη Βουλή – αφήνοντας στον Γεραπετρίτη την απολογία.

Στο παρασκήνιο κάποιοι λένε ότι «ο Μητσοτάκης δεν θέλει να λείπει το όνομα Καραμανλής στις εκλογές».

Πλάνη. Στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς θέλει. Το έδειξε στην κουβεντούλα που είχε με τον Θεοδωράκη: η υποψηφιότητα Καραμανλή είναι στον αέρα.

Άλλωστε επειδή ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να την πέφτει προεκλογικά στην υποψηφιότητα Παππά, η παρουσία του Καραμανλή δεν τον βολεύει.

Κάπως έτσι ο πρώην υπουργός «άλλαξε», ακουσίως, πάλι οικογένεια. Από τρίτος των Καραμανλήδων, είναι σαν τον τρίτο των Βενιζέλων,

Με τον Νικήτα μοιάζουν σε κάτι ακόμη: αμφότεροι είναι πλούσιοι. Αλλά τον πολιτικό, όπως δεν τον κάνει το όνομα, δεν τον κάνουν ούτε τα λεφτά.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις