Πώς ήρθε το lockdown στη Μύκονο

Η κυβέρνηση έδωσε τη «χαριστική» βολή στον τουρισμό, επιβάλλοντας lockdown στη Μύκονο, το νησί που θεωρείται ως η «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια, καθώς στο «στόχαστρο» έχουν μπει και το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, η Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος.

Καταλαβαίνουν πως εάν επιβληθούν lockdown και στα άλλα νησιά (ήδη ανακοινώθηκε πως κλείνει και ο κεντρικός δρόμος στο Λαγανά στη Ζάκυνθο) θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή για τον ελληνικό τουρισμό. Όταν μάλιστα μας διαβεβαίωνε η κυβέρνηση προ λίγων ημερών -κάνοντας μια ακόμα φιέστα- πως φέτος η τουριστική περίοδο δεν θα θυμίζει την περσινή και πως θα έρθουν πολλοί τουρίστες στη χώρα μας.

Μόνο το lockdown στη Μύκονο έχει οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις, ακυρώσεις που δεν αφορούν μόνο το «νησί των ανέμων», αλλά και άλλα νησιά, καθώς κανείς τουρίστας δεν θα ήθελε να έρθει σε μια χώρα που είναι υπό το φόβο να μπει σε lockdown.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Μύκονος θεωρείται ως… covid free νησί! Με την κυβέρνηση να έχει επενδύσει πολλά στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» μετατρέποντας πολλά νησιά της χώρας σε covid free, καθώς εμβολίασε το μεγαλύτερο ποσοστό του τοπικού πληθυσμού, με τη Μύκονο να θεωρείται «πρωταθλήτρια», αφού έχει εμβολιάσει πάνω από το 85% των κατοίκων, ενώ και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Παράλληλα και οι τουρίστες που έρχονται είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε έχουν κάνε rapid ή PCR τεστ. Άρα… πως είναι δυνατόν η Μύκονος να μπαίνει σε lockdown;

Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους γιατρούς στην Ελλάδα, τον Δημήτρη Γάκη, τρεις εξηγήσεις υπάρχουν.

  • Η πρώτη είναι πως ο κόσμος δεν νόσησε, καθώς κυρίως τα rapid τεστ δίνουν ένα πολύ ψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων
  • Η δεύτερη είναι πως τα εμβόλια και τα rapid τεστ δεν προστατεύουν όσο υποστηρίζει η κυβέρνηση
  • Η τρίτη είναι πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ

Όσον αφορά τα τεστ, στo pronews.gr έχουν αναφερθεί στην αξιοπιστία τους, αλλά και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, άρα δεν είναι πραγματικά «κρούσματα».

Ενώ παρατηρούμε πως έχουν γίνει… απίστευτα πράγματα στα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο ΕΟΔΥ. Η Μύκονος έχει περίπου 10.000 κατοίκους, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 37 κρούσματα, κάτι που το μετέφρασε ως… 365 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. 

Παρόλα αυτά αυτή τη στιγμή η Μύκονος έχει 100.000 έως και 200.000 άτομα στο νησί! Αφού αναφερόμαστε στη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού. Είναι πράγματα που τα γνωρίζει ακόμα και ένα μικρό παιδί, δεν είναι δυνατόν στην κυβέρνηση και στον ΕΟΔΥ να μην το γνωρίζουν. 

Άρα σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε 365 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, αλλά στην χειρότερη περίπτωση σε 36,5 κρούσματα, ίσως ακόμα και λιγότερα. Όταν στην Ελλάδα έχουμε 25,2/100.000 (2562 στα περίπου 10.000.000 Ελλήνων).

Είναι δυνατόν να κλείνει η Μύκονος και να καταστρέφεται ο ελληνικός τουρισμός και να μην υπάρχει κάποιος στον ΕΟΔΥ που να γνωρίζει μαθηματικά Δημοτικού; Αναφερόμαστε σε μια εγκληματική απόφαση, που αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα και για τα προαναφερόμενα νησιά.

Ποια μέτρα βρίσκονται στο «τραπέζι»

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, όπου προκύπτει ανάγκη θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Όλα θα γίνονται με απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών που έχει ήδη διαμορφωθεί. Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση από αυτό το πακέτο είναι:

 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
  • «Σιωπητήριο» στη μουσική
  • Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
  • pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις