Την ώρα που η Σακελλαρόπουλου δεν τολμούσε να πει την λέξη «Τουρκία»!

Ένα πραγματικό ράπισμα για την Ελλάδα αποτελούν τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Λιβύης που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των συνομιλιών του Λίβυου μεταβατικού προέδρου Μοχάμεντ Αλ Μένφι με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ρεπορτάζ της Al Ahrar δείχνει την Ελλάδα να ζητά επανάληψη των συνομιλιών για τα θαλάσσια σύνορα, με τον Αλ Μένφι να «αρνείται προς το παρόν».
Και εδώ έρχεται η «βόμβα»: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προεδρικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης στα λιβυκά ΜΜΕ, ο Αλ Μένφι επιβεβαίωσε ότι το μεταβατικό Συμβούλιο της Προεδρίας δεν μπορεί επί του παρόντος να συνάψει συμφωνίες σύμφωνα με τη Συμφωνία της Γενεύης, υποδεικνύοντας τη σημασία της ενεργοποίησης του έργου των μεικτών επιτροπών για την προετοιμασία τυχόν μελλοντικών συμφωνιών τις οποίες η επόμενη αρχή θα ολοκληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων!

Την ίδια στιγμή όμως, στην Άγκυρα ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αμπντουλχαλίμ Νμπεϊμπά, επιβεβαίωνε παρουσία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ισχύ του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου! Με τον Ερντογάν να προαναγγέλλει ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην περιοχή ελληνικής κυριαρχίας που παρανόμως έχει καταληφθεί με το συγκεκριμένο μνημόνιο, απειλώντας μάλιστα ότι αυτές οι έρευνες θα γίνουν παρουσία τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Την ώρα που η κυρία Σακελλαρόπουλου και ο κύριος Μητσοτάκης δεν τολμούσαν να πουν την λέξη Τουρκία, ενώπιον των Λίβυων αξιωματούχων, ο Ερντογάν προανήγγειλε ευθέως εισβολή.
Ας αφήσουμε τα μολύβια στην άκρη και ας ασχοληθούμε με την πυρίτιδα.

pronews.gr