Το σήμα προκάλεσε…πανικό στη ΓΑΔΑ που ζητούσε να κάνουν υπομονή και θα βρεθεί λύση, για να λάβουν το μήνυμα πως «σε λίγες ημέρες θα μπει οριστικό λουκέτο»

 

Με αναγκαστικό λουκέτο λόγω υποστελέχωσης απειλείται το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του L&Ο, ενημέρωσε την διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών, πως τα μεσημέρια θα κλείνει τα κρατητήρια και θα μειωθεί δραματικά η αστυνόμευση στους δρόμους.

Μάλιστα το σήμα προκάλεσε…πανικό στη ΓΑΔΑ που ζητούσε να κάνουν υπομονή και θα βρεθεί λύση, για να λάβουν το μήνυμα πως «σε λίγες ημέρες θα μπει οριστικό λουκέτο».

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα όρια τους καθώς μήνες τώρα λειτουργούν με…σύστημα μπαλαντέρ, που πρακτικά σημαίνει, ένας διοικητής, ένας αξιωματικός υπηρεσία, ένας στα κρατητήρια και ένας σκοπός.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται σε στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Αμπελοκήπων και Συντάγματος.

Σε κάποια τμήματα μάλιστα, οι λιγοστοί αστυνομικοί καλούνται να αναλάβουν την φύλαξη ακόμη και 35 ατόμων στα κρατητήρια και την διεκπαιρέωση 100 και πλέον δικογραφιών και καταγγελιών.

Πρόσφατα μάλιστα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα, για να απαντήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πως «θα προσπαθήσει να στείλει δόκιμους» να ενισχύσουν το τμήμα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή που τα συγκεκριμένα αστυνομικά  τμήματα υπολειτουργούν, συνεχίζουν να δίνονται εντολές προκειμένου αστυνομικοί που υπάγονται σε αυτά, για να πραγματοποιούν στατικές φυλάξεις «στόχων».

Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει και της υποστελέχωσης σε αστυνομικά τμήματα αποτελεί το γεγονός πως η διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών,  έχει συνολική πραγματική παρατακτή  δύναμη για όλες τις υπηρεσίες της, μόλις 700 άτομα, όσα δηλαδή ήταν η δύναμη μόνο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, όταν ήταν σε πλήρη επάνδρωση.