Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Μιχάλης Λώλης Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να ζητήσει τη μετάθεσή του.«Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς», αναφέρει, προβαίνοντας σε μια ξεκάθαρη καταγγελία κατ αγνώστων ο Μιχάλης Λώλης ο οποίος όσο εργαζόταν στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής, είχε καταφέρει να αυξηθούν οι “παραγωγικότητες δικογραφιών” από 63 σε 203 ετησίως, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος, χαρούμενος προφανώς αφού πρόκειται για ένα ανοιχτόκαρδο αστυνομικό, ανακοίνωσε τη μετάθεσή του στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών, με αιχμές κατά της Υπηρεσίας του.

Αξιωματικός στα Δίκυκλα Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών, μετάθεση γαρ.
Ένας μεγάλος κύκλος στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής έκλεισε. Όταν μετατέθηκα πριν 5 χρόνια εκεί, άφησα μια καλή θέση καριέρας του Αρχηγείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή να μετατεθώ στη Ρατσιστική προκειμένου να συμβάλω στο πρόβλημα της υποαναφοράς και υποκαταγραφής των ρατσιστικών εγκλημάτων.
Μια υπηρεσία με μόλις 63 δικογραφίες ετησίως για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο, έφτασε ως τις 203 σχηματισθείσες δικογραφίες ετησίως, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι κερδίσαμε ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων στο ρατσισμό κοινωνικών ομάδων.
Οι συνθήκες όμως δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ, οπότε ζήτησα τη μετάθεσή μου σε μια υπηρεσία όμως που ήθελα από δόκιμος να υπηρετήσω και ερχόμενος συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που με αγκάλιασαν αμέσως. Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς.

Και κάπως έτσι η ΕΛ.ΑΣ κάνει ένα βήμα εμπρός και 5 πίσω, αφού “κάποιοι” είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να γίνεται δουλειά, βάζοντας τρικλοποδιά σε όποιον κάνει τη διαφορά.

Σ.Π