«Πυρά» του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και προς τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και ικανότατος να νομοθετεί υπέρ του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και των κολεγίων. Σε κάθε πολιτική επιλογή στηρίζει τους λίγους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Έχουμε απέναντι μας έναν αλαζόνα και χυδαίο πολιτικό».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το πακέτο που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «όχι μόνο βατήρας δεν είναι, αλλά ούτε καν σανίδα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία -την ακρίβεια κάτω από την οποία στενάζουν τα νοικοκυριά, αλλά και την ανεργία».

«Ανακοίνωσε ένα πακέτο 150 εκατ. ευρώ για στήριξη από τις αυξήσεις του ρεύματος το οποίο αντιστοιχεί σε 9 ευρώ το μήνα για κάθε σπίτι. Ξέρουμε όμως ότι έρχονται αυξήσεις της τάξης του 1 δισ. ευρώ αθροιστικά άρα τα 150 εκ. είναι αστείο ποσό», ανέφερε συγκεκριμένα, και αντιπαρέβαλε: «Η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ενεργητική παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για το ρεύμα αποτελεί μια πραγματική ανάσα για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

Δεν θα υπάρξει συναίνεση στην βαρβαρότητα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «στα εργασιακά έφερε τα απλήρωτα 10ωρα και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», «σχεδιάζει το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών», «απέκλεισε χιλιάδες μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο», «καταργεί με τον πτωχευτικό κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας», και ακόμη ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει υπουργοποιήσει όλους τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και στηρίζει βουλευτές και ευρωβουλευτές που αμφισβητούν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ή με φασιστικούς όρους στοχοποιούν μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου». «Συναίνεση στην βαρβαρότητα δεν θα υπάρξει ούτε από εμάς ούτε από την πλειοψηφία της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις