Μοιράσου το άρθρο
Ποιος θα θέλει την Ελλάδα ως συνομιλητή του για το μεταναστευτικό , όταν το Ευρωκοινοβούλιο και η Διεθνής Αμνηστία έχουν καταγγείλει στο Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τον αρμόδιο υπουργό της;

Η αφγανική κρίση θα κοστίσει σε κύρος στην Αμερική και σε πολιτικό εκτόπισμα στον Μπάιντεν.

Θα κοστίσει και στην αδύναμη Ευρώπη, που δεν λογαριάζεται από κανέναν σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Η Μέρκελ και ο Μακρόν κάνουν αμήχανες παρεμβάσεις και η Κομισιόν ψέλλισε κάτι ανθρωπιστικά -δια του, άνευ αρμοδιοτήτων, αντιπροέδρου Σχοινά.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Περισσότερο από όλους όμως υπάρχει κίνδυνος να κοστίσει στην Ελλάδα- που δεν κατάφερε ούτε μια ντουζίνα διερμηνείς των ελληνικών δυνάμεων στην Καμπούλ να προστατεύσει.

Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή για να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα μετακινήσεων που γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο.

Ο Πρωθυπουργός πουλάει ακόμη τον «ηρωισμό» που επέδειξε στην «κρίση» του Έβρου.

Όταν η Ελλάδα έγινε «εργαλείο» ανάμεσα στον Ερντογάν και τους Ευρωπαίους, που διαπραγματεύονταν μεταξύ τους.

Από τα τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενούν οι Τούρκοι με κοινοτικά λεφτά , έστειλαν είκοσι χιλιάδες στα σύνορα για φασαρία. Για να πάρουν περισσότερα κοινοτικά κονδύλια-και τα πήραν.

Στην Άγκυρα τα λεφτά, στην Ελλάδα οι συνεντεύξεις που δίνει ακόμη ο Χρυσοχοΐδης για το «έπος» του Έβρου.

Ένα ειδικότερο ερώτημα είναι αν μπορεί να παραμείνει στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο Νότης Μηταράκης- του σκληρού πυρήνα της ομάδας Σαμαρά – εν όψει εξελίξεων που θα παραπέμπουν στο 2015.

Το δικό του «έπος» είναι ο διασυρμός που υφίσταται η χώρα διεθνώς για τη συμπεριφορά της απέναντι σε όσους επιχειρούν να μπουν στη χώρα από το Αιγαίο.

Εκτός από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ , η Ελλάδα είναι κόκκινο πανί και για την Κομισιόν . Η αρμόδια Επίτροπος δεν έχει κρύψει την απέχθειά της για τις μεθόδους Μηταράκη.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα που έρχεται θα χρειαστεί πολιτική και επιχειρησιακή διαχείριση ειδικών απαιτήσεων.

Δεν δείχνει πολύ σοφό να το αφήσει κανείς στον σημερινό υπουργό.

Μέχρι στιγμής αρίστευσε στις απευθείας αναθέσεις και στις γκρίζες συμφωνίες με τους «σκληρούς» της – υπόλογης- Frontex, που τον έχουν βάλει στο μάτι των κοινοτικών οργάνων.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ίλβα Γιόχανσον έχει μιλήσει σχεδόν περιφρονητικά γι’ αυτό.

Δεν πιστεύει λέξη από την απολογία του «Νότη» για τις καταγγελίες που αφορούν παράνομες επαναπροωθήσεις.

Αν παραμείνει στη θέση του ένας δακτυλοδεικτούμενος πολιτικός, τα πρώτα κύματα προσφύγων από το Αφγανιστάν, θα βρουν στην Ελλάδα σε δυσχερή θέση.

Ειδικά όταν κατά τις εκτιμήσεις, η αφγανική εξέλιξη ενίσχυσε το ρόλο της Τουρκίας.

Ποιος θα θέλει την Ελλάδα ως συνομιλητή του για το μεταναστευτικό , όταν το Ευρωκοινοβούλιο και η Διεθνής Αμνηστίας έχουν καταγγείλει στο Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τον αρμόδιο υπουργό της;

ieidiseis.gr

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις