Η εισαγγελέας (λίγο προτού βγει στη σύνταξη) καταθέτει την πρότασή της

facebook sharing button

Σήμερα, δηλαδή λίγες μόλις ώρες προτού βγει στη σύνταξη, η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου της διαδικασίας του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Θεοδώρου αναμένεται να υποβάλει την πρότασή της, ώστε οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Novartis να καταθέσουν με τα πραγματικά τους ονόματα στη διαδικασία της ανάκρισης, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές.

  • Μαρία Παναγιώτου

Να υπενθυμίσουμε πως η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου είχε διαφωνήσει με αυτή την «απαίτηση» της κυρίας Θεοδώρου στα τέλη Μαΐου, οπότε κι έγινε αρχικώς γνωστό ότι η εισαγγελέας πρόκειται να υποβάλει την πρότασή της στο συμβούλιο.

Να υπενθυμίσουμε, ακόμα, πως την περασμένη Δευτέρα έγινε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κλήρωση προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδότησης δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και μεταξύ άλλων, κληρώθηκε η εισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν η κυρία Μετσοβίτου-Φλουρή θα καταλάβει τη θέση της κυρίας Θεοδώρου ή εάν τελικά θα οριστεί εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, που είχε κληρωθεί αναπληρωματικός στην αρχική διαδικασία, κι έτσι η κυρία Μετσοβίτου-Φλουρή οριστεί αναπληρωματική. Αυτό θα φανεί σύντομα…

Αν οι πληροφορίες, πάντως, επαληθευτούν και η κυρία Θεοδώρου καταθέσει τελικά την πρότασή της στην εκπνοή της εισαγγελικής της υπηρεσίας, τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναζητηθούν οι λόγοι που περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να το κάνει, από τη στιγμή που η διαφωνία της με την κυρία Αλεβιζοπούλου διατυπώθηκε πάνω από ένα μήνα πριν.

Οι ίδιες πηγές, για παράδειγμα, ερμηνεύουν την κίνηση ως μία προσπάθεια να κριθεί η πρότασή της από το νέο Δικαστικό Συμβούλιο, η μορφή του οποίου θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, μετά και τη νέα κλήρωση.

Εκτιμούν πως οι πολιτικές δυνάμεις που είναι πλέον γνωστές ως το «κόμμα της Novartis», δηλαδή οι πολιτικοί που το όνομά τους έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis, επηρέασαν τις καταστάσεις με τέτοιο τρόπο ώστε, όταν κατατεθεί η πρόταση, να μην κριθεί από το προηγούμενο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς ήξεραν πως πολλά μέλη του διαφωνούν -και ορθώς- με την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το σκάνδαλο Novartis.

Εκτιμούν ακόμα πως είναι πιθανό να προωθηθεί για πρόεδρος ο Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, που μπορεί να είναι πιο δεκτικός στην πρόταση. Ας μην ξεχνάμε πως οι έξι πολιτικοί που αποτελούν, όπως φαίνεται, τον πυρήνα του «κόμματος Novartis» (Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος) είχαν καταθέσει και υπόμνημα στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να στηρίξουν την «απαίτηση» της κυρίας Θεοδώρου προτού καν αυτή κατατεθεί.

Μένει τώρα να αποκαλυφθεί εάν αυτή θα είναι πράγματι η τελευταία πράξη στην εισαγγελική υπηρεσία της κυρίας Θεοδώρου.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις