Η αποχώρηση της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη αποτελεί γεγονός. Και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν και παίρνουν. Μεταξύ άλλων, ένα ερώτημα προβληματίζει τόσο τους φίλους, όσο και, ευρύτερα, τους πολίτες, σε σχέση με το νέο, όπως αναμένεται, κόμμα το οποίο θα δημιουργήσουν όσες και όσοι αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου: Θα κάνουν αντιπολίτευση στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ή στον κ. Στέφ. Κασσελάκη, δίνοντας, έστω και ακούσια, αβάντα στη ΝΔ για μια 3η κατά σειρά κυβερνητική θητεία;

Μέχρι στιγμής, όσες και όσοι έχουν αποχωρήσει, λίγο πολύ άρχισαν να ασκούν εσωκομματική αντιπολίτευση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του στην ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε αρκετές, μάλιστα, περιπτώσεις, η κριτική στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, είτε ήταν άδικη είτε είχε βάση, ήταν άγρια και με χαρακτηρισμούς οι οποίοι ξεπερνούσαν κάθε όριο (βλ. Πέπε Γκρίλο, Τραμπ, κ.λπ.). Επί της ουσίας, ένα τμήμα των «παλαιών» αλλά και των «παλαιών – νέων» στελεχών (όσων αναδείχτηκαν μέσα στην περίοδο Τσίπρα) δημιούργησαν σε… ζωντανή μετάδοση από τηλεοπτικά κανάλια τα οποία, επικοινωνιακά, είχαν «ισοπεδώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα σκηνικό το οποίο θύμιζε τον… «πόλεμο των Ρόουζ».

Έτσι, το αποτέλεσμα ήταν -και παραμένει- ένα: Από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά (αλλά και νωρίτερα, εάν συνυπολογιστούν όσα κωμικοτραγικά είχαν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου) τα συστημικά κανάλια, τα οποία έτσι κι αλλιώς ασκούν για τα «μάτια του κόσμου», που και που, άκρως επιδερμική κριτική στη 2η φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη (ακολουθώντας την «γραμμή» που είχαν κατά την… 1η φορά κυβέρνηση Μητσοτάκη), να βάζουν με ευκολία «κάτω από το χαλί» τα… χάλια που σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί είτε με την αδράνεια της, είτε με τις αποφάσεις της, η σημερινή κυβέρνηση.

Και από εδώ και στο εξής, σε ποιον θα ασκούν αντιπολίτευση;

Μετά, λοιπόν, την αποχώρηση των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν (Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζειμπεκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης) και αυτών που είχαν προηγηθεί (Ευκ. Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα) τι θα ακολουθήσει; Όπως όλα δείχνουν, όσες και όσοι αποχώρησαν ενδέχεται να σχηματίσουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ οι πληροφορίες για νέο κόμμα ενισχύονται όλο και περισσότερο.

Εάν, λοιπόν, οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε οι εν λόγω βουλευτές και βουλεύτριες, ποια στάση θα τηρήσουν στη Βουλή, δεδομένου ότι το «διαζύγιο» με τον νέο ( ; ) ΣΥΡΙΖΑ μόνο… συναινετικό δεν ήταν. Θα επικεντρωθούν στην άσκηση αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του, ή θα αντιπολιτεύονται τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν, διαμορφώνοντας συνθήκες «κανιβαλισμού» στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς και αφήνοντας το περιθώριο στο Μέγαρο Μαξίμου να υπολογίζει από τώρα σε μια ακόμη, 3η στη σειρά, κυβερνητική θητεία;

antitheto.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις