Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστο Ταραντίλη,βιάστηκε να απαξιώσει την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, την οποία έκανε αμέσως μετά με την συνάντηση του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά επανέλαβε την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου για «εκχώρηση» της πατέντας των εμβολίων σε συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ούτως ώστε η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία να μπει στη μάχη της παραγωγής του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα να επιταχυνθεί και να μην περιμένουμε πέντε χρόνια, διότι δυστυχώς αυτό προκύπτει από την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού που πανηγύριζε για τους 8000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Βιάστηκε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και εξετέθη. Παρά την προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να τον καλύψουν, βγήκε ο ίδιος ο υφυπουργός, ο κύριος Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας ότι η πρόταση αυτή είχε γίνει και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί μάλιστα με τον Ηλία Μόσιαλο, από τον Απρίλη του 2020. Με επίσημη αρθρογραφία σε εφημερίδα του εξωτερικού!

Ο υφυπουργός υγείας πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί ακόμα να πάρει τέτοια πρωτοβουλία! Δηλαδή, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης σε καίρια θέση και με βαθιά γνώση του αντικειμένου, δικαιώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αδειάζει τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο οποίος κυβερνητικός εκπρόσωπος με την αμετροέπεια του και την απειρία του, άδειασε ουσιαστικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

pronews.gr