Μοιράσου το άρθρο

Ευθύνες και υπεκφυγές από την κυβέρνηση για το χάος που έφερε στην Αττική η κακοκαιρία Ελπίδα. “Μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών”, η επωδός του χάους.

“Μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών”

Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό Συμβούλιο

Μέσα σ’ αυτές τις οκτώ λέξεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες -τις δικές του και της κυβέρνησής του- για το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες φιάσκο του κρατικού μηχανισμού και την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών από τη κακοκαιρία Ελπίς.

Είναι οκτώ λέξεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων των πολιτών, ακόμα και των πιο φανατικών οπαδών του.

Πρώτον, διότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν προήλθαν από παρθενογέννεση. Είναι κυβέρνηση ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα τα μισά από τα τελευταία 30. Οσο κι αν επιθυμεί να εμφανιστεί ως «κάτι άλλο» δεν είναι.

Δεύτερον, λίγες μέρες πριν έλθει η κακοκαιρία, υπουργοί του κοκορεύονταν ότι ήταν «πανέτοιμοι» να την αντιμετωπίσουν. Ο κ. Πατούλης, που έσπασε ρεκόρ εμφανίσεων σε τηλεπαράθυρα, περιφερειάρχης του δικού του κόμματος είναι.

Ο κ. Μητσοτάκης, με όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο, απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Η ευθύνη αυτή δεν καλύπτεται ούτε από μια ούτε από περισσότερες «συγγνώμες». Καλύπτεται μόνο όταν κάποιος την αναλαμβάνει. Δεν την ανέλαβε κανείς και ο πρωθυπουργός δεν την καταλόγισε.

Όλα τα άλλα είναι απλώς υπεκφυγές.

Γιώργος Καρελιάς

news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις