Αιχμές για τον Χρήστο Σπίρτζη και τα όσα δήλωσε σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη αφήνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να τον κατονομάζουν.

Απάντηση στον Χρήστο Σπίρτζη για τα όσα υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη δίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις κάποιου, ο οποίος συνειδητά προκαλεί για να εξασφαλίζει, επί καθημερινής βάσης, τα 15 λεπτά δημοσιότητας που (πιστεύει ότι) του αναλογούν…».

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

 

Ανάρτηση με αιχμές και από Καρανίκα

Αλλά και ο Νίκος Καρανίκας άφησε αιχμές με ανάρτησή του στο Facebook:

«Να τελειώνουμε με την νομενκλατούρα. (σε 1’). Θα ήταν κάπως πιο όμορφο, πιο συνετό, πιο ηθικό και προπάντων αριστερό, τα άτομα που στρατεύτηκαν στον Συριζα ΠΣ και ο κόσμος δεν τους ανέδειξε στην Βουλή και την ευρωβουλή, να είναι πιο σεμνά, με αρκετή αυτοκριτική και να πάψουν να υπονομεύουν τον Συριζα ΠΣ και τον πρόεδρο.

Ας πάψουν να είναι η αποκρουστική εικόνα του Συριζα ΠΣ στα ΜΜΕ. Υπάρχει μια αντίληψη που συγκρούεται με μια άλλη αντίληψη. Υπάρχει δηλαδή η αντίληψη που λέει ότι τα άτομα αυτά επειδή κάποτε αναδείχθηκαν θα πρέπει για μια ζωή να τους θυμόμαστε ως έτσι και να μην παίρνουμε υπόψιν ότι κάτι δεν έκαναν καλά και προφανώς για τον λόγο αυτό ο κόσμος δεν τους θέλει. Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση να μην είναι τόσο χρήσιμοι και ικανοί και για τον λόγο αυτό να μην προκρίνονται σε αξιώματα και υπεύθυνες θέσεις. Αυτή η αντίληψη όπου το άτομο θεωρείται αναντικατάστατο σε πολιτικές θέσεις είναι μια αντίληψη που δημιούργησε τα τοτέμ και την νομενκλατούρα. Με τον σημερινό όμως Συριζα ΠΣ αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούν να εξακολουθούν να είναι κυρίαρχα.

Υπάρχει και η άλλη αντίληψη που λέει ότι για την πολιτική, τις πολιτικές θέσεις και αξιώματα δεν χρειάζεται καμία μονιμότητα και τα στελέχη θα κρίνονται για το έργο τους και οχι για τις δικαιολογίες τους. Οι θέσεις εργασιας για τα πρακτικά και γραφειοκρατικά ζητήματα ειναι αλλου τύπου σχέση και απαιτείται η μονιμότητα τους καθώς δεν ειναι πολιτική θέση.

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και κακώς κάποια άτομα επενδύουν και κάνουν καριέρα. Φυσικά μέχρι σήμερα αυτό ήταν καθεστώς και γι αυτό κάποια άτομα επένδυσαν ατομικά και έκαναν αυλές και προσωπικούς στρατούς με τις δικές τους στρατηγικές. Θα ήθελα να τα συμβουλέψω αυτά τα άτομα ιδιώτες της αριστεράς, ότι ο χρόνος είναι αδυσώπητος και τα γεγονότα δίχως έλεος και πολύ ξαφνικά μπορούν να βρεθούν δίχως στρατό και ακόλουθους. Αρα θα πάψει η πολιτική να τους αναπαράγει και να τους φροντίζει.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, της δυνατότητας δηλαδή και γι αυτό αξιοποιεί όλες τις τέχνες και επιστήμες δίχως να ειναι επιθεώρηση και επιστήμη, αλλά απαιτεί και την αγάπη για το κοινό καλό. Η πολιτική δεν είναι καριέρα.

ΥΓ Βαγγέλης Πιλάλης: «Υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της κομματικής νομενκλατούρας.Βέβαια αυτοί οι μη καριερίστες εν δυνάμει υγιείς πολιτικοί χρειάζονται οργανωτική και πολιτική στήριξη και από πάνω και από κάτω. Αλλιώς οι γραφειοκρατίες καταλήγουν εξαναγκασμένη “επιλογή”».

Σπίρτζης: Θα επέλεγα Τσίπρα και όχι Κασσελάκη

Αφορμή για αυτή την εξέλιξη αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τα σενάρια γύρω από την Κεντροαριστερά.

«Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έχουν χάσει την ατζέντα τους και αυτό οδηγεί σε πολλές χώρες στην άνοδο της Ακροδεξιάς», επεσήμανε αρχικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται νέο πολιτικό πλαίσιο εντός και εκτός συνόρων που θα καταστήσει τον προοδευτικό κόσμο ξανά πρωταγωνιστή.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορούν να είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας, ο κ. Κασσελάκης δεν προσπαθεί να υιοθετήσει νέες πολιτικές με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», προσέθεσε. Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι στην κάλπη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα επέλεγε αυτονόητα τον Αλέξη Τσίπρα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς το «βάρος του το ρίχνει κυρίως στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία».

thestival.gr

Φωτογραφία: Intime

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις