Μοιράσου το άρθρο

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Με τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ανοίγει, ουσιαστικά, το δρόμο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαιρετίζει, φυσικά, την απόφαση του ΣτΕ, κάνοντας λόγο για «δικαίωση».

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζει πως το Συμβούλιο «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων». «Δικαίωση της ΠΕΟΔΗΝ από το Συμβούλιο Επικρατείας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας από το ΣτΕ και τα δημοσιεύματα», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

«Το Γ’ τμήμα με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων, οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022. Πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ, με τη μετριοπαθή στάση της υπέρ του εμβολιασμού και κατά της συνέχισης των αναστολών εργασίας που δεν είχαν κανένα υγειονομικό όφελος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις