Τι σημαίνουν το ροτέισον, περισσότερες γυναίκες και η «άλλη κυβέρνηση».

Περισσότερες γυναίκες, ροτέισον σε όσους από τους νυν υπουργούς παραμείνουν και «άλλη κυβέρνηση», προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Άλφα», ενώ έχει αναφερθεί και σε δομικές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα.

ΡΟΤΕΪΣΟΝ: 11 υπουργοί, μεταξύ των οποίων και σε βασικά υπουργεία ή και «πρωτοκλασάτα» στελέχη, παρέμειναν επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Νίκη Κεραμέως, η Λίνα Μενδώνη, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος. Είναι σαφές πως οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα παραμείνουν στα πόστα τους, ενώ κάποιοι εξ αυτών ίσως βρεθούν και εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ερώτημα: Μπορεί να αλλάξουν ταυτόχρονα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας; Μπορεί να αντικατασταθεί ο υπουργός Οικονομικών, όταν η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η οικονομία πάει κάτι παραπάνω από …πρίμα; Και ποιοι τελικά από αυτούς βρεθούν εκτός κυβέρνησης;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Στις κυβερνήσεις της τετραετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε –δικαίως- πολλές φορές κριτική ότι δεν χρησιμοποίησε γυναίκες, ενώ μια απάντησή του ότι …δεν βρίσκει προκάλεσε αντιδράσεις. Η επικεφαλής του Επικρατείας πχ η κυρία Αγαπηδάκη θεωρείται βέβαιον ότι θα είναι μια από τις γυναίκες που θα χρησιμοποιηθούν στη νέα κυβέρνηση, όπως και η Σοφία Ζαχαράκη που έκανε την έκπληξη στην περιοχή της, ξεπερνώντας τόσο τον Μάκη Βορίδη όσο και τον Στέλιο Πέτσα.

«ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»: Είναι σαφές πως ο Κ. Μητσοτάκης βγαίνει από τις εκλογές πανίσχυρος και, άρα, θα αξιοποιήσει την επιτυχία του αυτή για να αλλάξει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία. Η νέα κυβέρνηση θα είναι ένα μέσον πως αυτή την κατεύθυνση, όπως και η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Εκτός από νέα πρόσωπα εντός της «Μητσοτακικής» πλέον ΝΔ, στη νέα κυβέρνηση θα αξιοποιηθούν πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως και ευρύτερες προσωπικότητες που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: Ήδη γνωρίζουμε πως θα δημιουργηθούν δυο υπερυπουργεία: Το Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών και το Υποδομών, Μεταφορών και Ανάπτυξης. Για το πρώτο απόλυτο φαβορί είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που έκανε επίδειξη ισχύος με την πρώτη θέση στην Α΄ Αθηνών, ενώ για το δεύτερο ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα του Νίκου Παπαθανάση.

ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Το θέμα των προσώπων για τη νέα κυβέρνηση, πάντως, ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αποπροσανατολίζει από τη μάχη των εκλογών, ενώ δημιουργεί και εσωκομματικές έριδες. Η σχετική συζήτηση, ωστόσο, δύσκολα θα σταματήσει.

ieidiseis.gr

ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις