Το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαρματικά όπλα, είπε ο Όστιν στη συνάντηση με τον Ζελένσκι

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της τέταρτης επίσκεψής του στο Κίεβο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που περιλαμβάνει επιπλέον πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαρματικά όπλα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια δέσμευση για ένα πακέτο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε ο πρόεδρος για την παροχή στις δυνάμεις σας επιπλέον πυρομαχικών, τεθωρακισμένων οχημάτων και αντιαρματικών όπλων» δήλωσε ο Όστιν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

I’m back in Ukraine for the fourth time as Secretary of Defense, demonstrating that the United States, alongside the international community, continues to stand by Ukraine. pic.twitter.com/0gCwAqqEpK

— Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (@SecDef) October 21, 2024

Σύμφωνα με τον Όστιν, οι ΗΠΑ κατανοούν απόλυτα τις συνέπειες του πολέμου του Πούτιν για την Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα ήθελα να συγκαλέσω και πάλι την ομάδα επαφής για την άμυνα της Ουκρανίας, στο Ράμσταϊν. Εργαζόμαστε σε έναν συνασπισμό αποτελούμενο από περισσότερες από 50 χώρες προκειμένου να παράσχουμε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία, ώστε να κερδίσει», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία ασφάλειας που υπογράψατε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ως εκ τούτου, είμαι στην ευχάριστη θέση να συζητήσω μαζί σας την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ζελένσκι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις