Τι αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Αναλυτικές πληροφορίες για το πως κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό και τις συχνότερες απορίες που έχουν οι πολίτες έδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη (14/1) ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Τονίζοντας πως το σύστημα για να κλείσει κάποιος το ραντεβού του είναι πολύ απλό επεσήμανε: «Χρειάστηκε να δουλέψουν πολλοί άνθρωποι για να γίνει η προσπάθεια του εμβολιασμού».

Οι δικαιούχοι και αυτοί που έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο έχουν τεθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμού, με πρώτους τους υγειονομικούς και στη συνέχεια τους ηλικιωμένους που μένουν σε μονάδες φροντίδας αλλά και τους πολίτες σε κέντρα αποκατάστασης.

Παράλληλα, ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85 ετών, ωστόσο παραμένει το πρόβλημα με αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. (Δείτε περισσότερα εδώ)

«Είναι ένα διεθνές πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σκοπεύουμε να δώσουμε κάποιες λύσεις το επόμενο διάστημα» είπε μιλώντας στο Mega o Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Η διαδικασία του ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι σχετικά απλή

Ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr από την οποία οι πολίτες, με τους κωδικούς του TaxisNet και τον ΑΜΚΑ μπορούν να επιλέξουν τον χώρο και τον χρόνο στον οποίο θα εμβολιαστούν.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω των φαρμακείων αλλά και των ΚΕΠ.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι όταν επιβεβαιώνεται ένα ραντεβού δεν γίνεται να χαθεί και μπορεί να αλλάξει το μέρος και η ώρα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, αρκεί το αίτημα να γίνει έως και 72 ώρες πριν τον εμβολιασμό.

Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί το ραντεβού έως και 72 ώρες πριν τον εμβολισμό, θα χαθεί.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα όσοι βρίσκονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους να κάνουν το εμβόλιο στον τόπο που βρίσκονται, αρκεί να έχουν δηλώσει έγκαιρα το αίτημά τους.

newsbeast.gr