Τι λέει ο Τασούλας για την έγκριση παρακολούθησης πολιτικού προσώπου από τον πρόεδρο της Βουλής.

Αφού κάποιες ψυχές, ονόματα και υπολήψεις δεν θίγουμε, προτρέπουν τον πολιτικό τους αντίπαλο «να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει να παίξει αλλού» εύκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς το παιδικό τραγουδάκι – ελαφρώς παραλλαγμένο. Πουν’ το πουν’ το το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, λοιπόν…

Και αυτό γιατί μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Τασούλας ενημέρωνε πως μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, στις 22 Νοεμβρίου δηλαδή, η κυβέρνηση θα το κατέθετε στη Βουλή με σκοπό, όπως είχε πει τότε ο αρμοδιότερος όλων στο κοινοβούλιο, να ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Η διαβούλευση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ έκλεισε πριν από τρεις ημέρες. Ωστόσο, προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ. Αυτό απάντησε χθες, σε σχετική ερώτηση ο Κώστας Τασούλας, σημειώνοντας πως η κατάθεση του καθυστερεί μερικές ημέρες καθώς, όπως ενημερώθηκε και ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, θα υπάρξουν τροποποιήσεις και αλλαγές που θα εδράζονται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης. Συνακόλουθα προκύπτει ότι η ψήφιση του μετατοπίζεται για μετά από το πρώτο χρονικό σκαλοπάτι που προέβλεπε ο, αρχικός, κοινοβουλευτικός προγραμματισμός.

Ο Κώστας Τασούλας δέχτηκε και το προφανές ερώτημα – αν είναι σύμφωνος με τη διάταξη που ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εγκρίνει το αίτημα για παρακολούθηση πολιτικού προσώπου. Απαντώντας είπε πως τον βρίσκει σύμφωνο και πως ξεπεράστηκε ο προβληματισμός του για τον αν πρέπει η παρέμβασή του να γίνεται πριν ή μετά τους δικαστές. Όπως ανέφερε θα προηγείται η απόφαση του Προέδρου της Βουλής ενώ η απόφαση θα λαμβάνεται στη βάση τεκμηριωμένων εισηγήσεων της ΕΥΠ.

Χ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις