Μοιράσου το άρθρο
Σοβαρές ενστάσεις για την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχε καταθέσει στον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΙΣ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του Γενικού Γραμματέα ΠΦΥ Μάριου Θεμιστοκλέους, του Προέδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας Ευάγγελου Τούλη και του Α΄ αντιπροέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Ιωάννη Λέντζα

Η εκδήλωση για την ΠΦΥ διοργανώθηκε από τον ΙΣΘ ώστε να διατυπωθούν με σαφήνεια και χωρίς “γκρίζες ζώνες” όλα τα “θολά” σημεία του πρόσφατου νόμου προκειμένου να πετύχει η νέα αυτή προσπάθεια.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας στον υπουργό Θάνο Πλεύρη “…είναι αδήριτη πραγματικότητα η εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα μας. Ο Έλληνας πολίτης δικαιούται πρωτοβάθμια φροντίδα με ελεύθερη επιλογή γιατρού. Η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή, προς το παρόν, δε μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για επιλογή προσωπικού γιατρού χωρίς σύμβαση αλλά και επιλογή μεταξύ γιατρών άλλων ειδικοτήτων που φροντίζουν χρόνιους ασθενείς καθώς και παιδιάτρων. Συνεπώς πρέπει να ανοίξει άμεσα το σύστημα ώστε να υπάρχουν γιατροί για τον… προσωπικό γιατρό”.

Ο ιατρικός κόσμος της Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει όσα ήδη έχει τονίσει σε όλους τους τόνους, τόσο δημόσια όσο και σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις του προέδρου του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα με τους συναρμόδιους φορείς, δηλαδή την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τον προσωπικό γιατρό με δυνατότητα των πολιτών να επιλέξουν μεταξύ όλων των γιατρών του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα (συμβεβλημένων και μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ), ώστε να γίνει πράξη και η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης για ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις