⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Πρόκειται για μια  πολύ σημαντική εξέλιξη αναφορικά με τις μετακινήσεις που παρέχονται από πλήρως αυτόνομα οχήματα

Τα ρομποτικά ταξί της νεοφυούς (startup) επιχείρησης Waymo θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στους αυτοκινητόδρομους του Σαν Φρανσίσκο, του Φοίνιξ και του Λος Άντζελες, σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη αναφορικά με τις μετακινήσεις που παρέχονται από πλήρως αυτόνομα οχήματα.

Η θυγατρική της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, ενέτεινε τις δοκιμές στους αυτοκινητοδρόμους από το 2023, μεταφέροντας κυρίως ορισμένους από τους υπαλλήλους της, προτού ξεκινήσει την προσφορά των υπηρεσιών της, όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο όμιλος προβλέπει να προσφέρει αργότερα τις διαδρομές στις λεωφόρους υψηλής ταχύτητας στο Όστιν ή την Ατλάντα, όπου η Waymo παρέχει ήδη υπηρεσίες εντός του αστικού κέντρου.

Στην πόλη όπου ιδρύθηκε, η Waymo προσφέρει ήδη διαδρομές σε μια ζώνη που εκτείνεται μεταξύ του Σαν Φρανσίσκο και του Σαν Χοσέ, ήτοι μια απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι τα ρομποταξί άλλων εταιρειών (Tesla, Zoox και May Mobility) περιορίζονται, προς το παρόν, στην οδήγηση εντός της πόλης και δεν κυκλοφορούν στους αυτοκινητοδρόμους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις