«Θα είναι βαρύ το πλήγμα από τον θάνατο ενός απεργού πείνας για ένα δημοκρατικό καθεστώς»

Κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά στη στάση που κρατά στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή να κινηθεί έξω από τις αρχές του κράτους δικαίου, από την στιγμή που δεν εφαρμόζει την, ψηφισμένη από την ίδια, νομοθεσία που προβλέπει την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης και συνεχίζει:« Όμως, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και όχι αλλά καρτ. Φαίνεται, λοιπόν, πως η κυβέρνηση υιοθετεί μια εκδικητική στάση, προφανώς για να στείλει τα δικά της μηνύματα εκεί που θέλει. Νομίζω ότι πρόκειται για μια ιδεοληπτική στάση, που υποβιβάζει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την κάνει συγκρίσιμη με αυτήν της γειτονικής μας Τουρκίας. Είναι βαρύ το πλήγμα από τον θάνατο ενός απεργού πείνας για ένα δημοκρατικό καθεστώς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας, στην πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού και για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα:

«Η ανοσία εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών ωστόσο η κυβέρνηση ήταν αυτή που καλλιέργησε υπεραισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας. Η μεγάλη, όμως, ευθύνη που της χρεώνεται είναι ότι ένα χρόνο τώρα δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να έχουμε λιγότερα κρούσματα και μικρότερες συνέπειες» είπε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:« Δυστυχώς δεν πίστεψε και εξακολουθεί να μην πιστεύει στην αξία ενός ισχυρού δημοσίου συστήματος υγείας. Και εδώ έχουμε μια ακόμα ιδεοληπτική εμμονή εκ μέρους της. Πως είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα πράγματα και σήμερα να μην υπάρχουν ΜΕΘ στην Αττική, να λείπουν γιατροί και νοσηλευτές και να αναβάλλονται κρίσιμα χειρουργεία;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας ο κ. Σκουρλέτης παρουσιάστηκε απαισιόδοξος:

«Η κατάσταση στην οικονομία είναι τραγική. Πριν αξιολογήσουμε την ορθότητα ή όχι της επιβολής συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων, για υγειονομικούς λόγους, προηγείται η στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων που τους επιβλήθηκε το κλείσιμο. Να επαναλάβω, για μια ακόμα φορά, πως η επιστρεπτέα προκαταβολή θα έπρεπε να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα, ενώ πρέπει να υιοθετηθεί η λογική μιας συνολικής ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μέρους του. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τα λιγότερα δυνατά. Μετά από ένα χρόνο εμπειρίας τα όποια περιοριστικά μέτρα πρέπει να είναι επεξεργασμένα και στοχευμένα».

Τέλος για την συζήτηση που έχει προκύψει στο ότι εφόσον συνεχίζονται πανδημία και κοινωνικά προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την δυναμική που θα έπρεπε ως αξιωματική αντιπολίτευση είπε τα εξής:

«Ζούμε, ένα χρόνο τώρα, μέσα σε συνθήκες ακραίες και πρωτόγνωρες για τους περισσότερους ανθρώπους. Η πανδημία ανέδειξε προβλήματα και γέννησε νέα. Οι απαντήσεις που απαιτούνται, απέναντι στην πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται από τη λογική του μέσου όρου. Είναι επιβεβλημένη μια μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Αυτό δεν σημαίνει πάντα υψηλούς τόνους αλλά, κυρίως, εκφορά ενός λόγου εναλλακτικού απέναντι στην μέχρι τώρα κυρίαρχη λογική, που απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Όσο κινούμαστε σε αυτό το δρόμο πιστεύω πως θα διευρύνουμε την αξιοπιστία μας και θα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις