Την ίδια στιγμή ιπτάμενα αντικείμενα σαρώνουν τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

email sharing button

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin είχε προσπαθήσει απεγνωσμένα να κανονίσει μια τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας στρατηγό Wei Fenghe, μετά την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά ο Κινέζος αξιωματούχος αρνήθηκε να δεχτεί την κλήση.

Η αποκάλυψη που έρχεται από το Gatestone institute είναι εξαιρετικά ανησυχητική…

Τεκμηριώνεται πλέον ότι ο Αμερικανός υπουργός άμυνας έχει προσπαθήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες να επικοινωνήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τον Νοέμβριο στην Καμπότζη, σε μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας, ο Όστιν πρότεινε το άνοιγμα εκ νέου των καναλιών επικοινωνίας που είχε τερματίσει το Πεκίνο μετά το ταξίδι της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι. Οι Κινέζοι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει.

«Δεδομένου ότι οι ανεύθυνες κινήσεις των ΗΠΑ απέτυχαν να δημιουργήσουν κλίμα επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτών των δύο χωρών, η Κίνα δεν αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για επικοινωνία των αρχηγών άμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ταν Κεφέι στους Global Times.

Η στάση αυτή των Κινέζων δημιουργεί ευλόγως συνειρμούς για την προέλευση των ιπτάμενων αντικειμένων που εξελίσσονται σε μάστιγα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί η προέλευση τους. Όπως επίσης και η κουρτίνα λέιζερ από τον κινέζικο δορυφόρο σε κομμάτι της αμερικανικής επικρατείας…

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις