Tο φιάσκο με την ” πράκτορα Μαρία Τσάλλα” και το κουμάντο στην Κατεχάκη από χαμηλόβαθμο αστυνομικό που είναι συγγενής υπουργού και πήρε τον ρόλο της Βαγγελίτσας που “έλυνε και έδενε” επί Δημητριάδη.

 

 

Στο αποκορύφωμα της κρίσης που είχε να διαχειρισθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι κατ’εντολήν του Μαξίμου δημοσκοπήσεις που πάσχιζαν να πείσουν πως η κοινή γνώμη ελάχιστα ενδιαφέρεται για το εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε αναιτιολόγητα Έλληνες πολίτες πήγαν στράφη! Ήρθε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και η καταρράκωση του αφηγήματος της κυβέρνησης και της εικόνας του Πρωθυπουργού απέδειξε περίτρανα πως οι υποκλοπές είχαν ραγίσει το γυαλί και το πολύνεκρο δυστύχημα ήρθε να προκαλέσει ρωγμή αμετάκλητη. Και κάπου εκεί οι φωστήρες του Μαξίμου που αναλώνονται στην επικοινωνιακή διαχείριση της απώλειας εκλογικών μονάδων και μόνον, αποφάσισαν να επιχειρήσουν να περάσουν στους πολίτες ότι η ΕΥΠ, μετά το «συγγνώμη, κάναμε λάθος αλλά ο Κυριάκος δεν γνώριζε», έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και μάλιστα, έχει να επιδείξει και επιτυχίες!

Έτσι, η νέα διοίκηση της ΕΥΠ, με έναν άτσαλο τρόπο θα λέγαμε, επέλεξε να προβεί σε ανακοίνωση στο ΑΠΕ και από εκεί να υπάρξει σειρά αναδημοσιεύσεων στα γνωστά φιλοκυβερνητικά συστημικά μέσα, περί εντοπισμού και αποκάλυψης της ταυτότητας της Μαρίας Τσάλλα, πράκτορα υπέρ των ρωσικών συμφερόντων. Το γεγονός ότι ακόμη και παρουσιαστές πρωϊνών εκπομπών ένιωσαν την ανάγκη και κυρίως ανέπτυξαν ισχυρή επιχειρηματολογία αποδόμησης του αφηγήματος της ΕΥΠ, τα λέει όλα. Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε, ακόμη και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ, ένιωσαν δυσάρεστη έκπληξη και απορία που η διοίκηση είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει μία υπόθεση που μάλλον την ανεπάρκειά της σημερινής υπηρεσίας μαρτυρά, παρά συνιστά επιτυχία.

Μπορεί λοιπόν η πολύπαθη ΕΥΠ να ήρθε και πάλι στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους, όμως είναι σημαντικό -με αφορμή την ά-τσαλη διαχείριση μιας πληροφορίας που προφανέστατα είχε φθάσει στα χέρια της Υπηρεσίας από συνεργαζόμενη ξένη υπηρεσία και αφού βέβαια ο στόχος είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό- να δούμε τι έχει αλλάξει εντός ΕΥΠ, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε αντικατάσταση των διοικούντων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησε το edolio5, κουμάντο στην ΕΥΠ κάνει και πάλι ένας αστυνομικός (κατώτερος μάλιστα αυτή τη φορά) με βοηθό του έναν ακόμα χαμηλόβαθμο αστυνομικό. Δηλαδή, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Πρόκειται για αστυνομικό, ρουσφέτι του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα (στενός συγγενής του) που τοποθετήθηκε στον προθάλαμο του γραφείου του διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Δεμίρη μαζί με τον έτερο συνάδελφό του. Δηλαδή, επί παντοδυναμίας Γρηγόρη Δημητριάδη την υπηρεσία διοικούσε ατύπως η γνωστή πια για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των υποκλοπών Ευαγγελία Γεωργακοπούλου και πλέον, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ένας συνάδελφός της.

Η ισχύς και επιρροή του εν λόγω έφθασε σε τέτοιο σημείο ώστε ο λόγος του να βαρύνει στην επιλογή συνδέσμων για θέσεις που προκηρύχθηκαν σε Βαλκάνια και Τουρκία. Όχι δεν είναι σενάριο φαντασίας, είναι πραγματικότητα. Στελέχη της ΕΥΠ, υποψήφιοι για θέσεις στο εξωτερικό που κλήθηκαν μάλιστα να περάσουν συνέντευξη από τριμελή επιτροπή, βρέθηκαν προ εκπλήξεως να κρίνονται και να αξιολογούνται από έναν κατώτερο αστυνομικό κάτι το πρωτοφανές στην ιστορία της υπηρεσίας! Όπως μαθαίνουμε, στην επιτροπή εκτός του κατώτερου αστυνομικού ήταν και ο διοικητής της υπηρεσίας (κάτι επίσης το πρωτοφανές για μια τέτοια διαδικασία) καθώς και μία κυρία – διευθυντικό στέλεχος, μη επιχειρησιακής διεύθυνσης, συγκεκριμένα της διεύθυνσης εσωτερικών και διεθνών σχέσεων.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται αύριο με ονόματα…

Του Άρη Σπίνου
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις