Συνασπισμός κομμάτων δεν μπορεί να καταλάβει την εξουσία- Το μπόνους παίρνουν μόνο τα κόμματα
Όψιμοι ή όχι εραστές της ενιαίας καθόδου των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς πρέπει να γνωρίζουν πως ή θα κατέβουν σε ενιαίο κόμμα ή σε κόμμα-…μπάμπουσκα όπως το ΚΙΝΑΛ!

Ακούμε τελευταία κάποιους (όψιμους ή όχι, για προσωπικούς λόγους ή όχι) που τάσσονται υπέρ της κοινής καθόδου των κομμάτων της κεντροαριστεράς στις προσεχείς εκλογές χωρίς όμως τη δημιουργία ενιαίου κόμματος!

Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον αν θέλουν να διεκδικήσουν την κυβερνητική εξουσία, καθώς ο εκλογικός νόμος προβλέπει πως το κλιμακωτό μπόνους των 40 εδρών το παίρνει μόνο κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων. Η ΝΔ, που ήταν πολιτικά απομονωμένη, φοβούμενη τυχόν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ή άλλων πολιτικών κομμάτων, απαγόρευσε ουσιαστικά τη δημιουργία συνασπισμό κομμάτων με σκοπό την κατάκτηση της κυβέρνησης.

Έτσι, ο μόνος δρόμος που μένει για την κατάκτηση της κυβέρνησης είναι η ίδρυση ενός ενιαίου κόμματος με εκλογή ηγεσίας από τη βάση ή ενός κόμματος που θα συμπεριλαμβάνει και κόμματα και κινήσεις στο εσωτερικό του, αλλά με καταστατικό, χρηματοδότηση κοκ και προφανώς εκλεγμένο αρχηγό. Αρχηγό που δεν θα μπορεί παρά να είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός- εξού και δεν μπορεί παρά και πάλι να εκλεγεί με ψηφοφορία από τη βάση.

Τα υπόλοιπα δεν αποτελούν παρά την προσαρμογή του αιτήματος για ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης ώστε να κερδίσει τις εκλογές στις διάφορες προσωπικές στρατηγικές που δεν ενδιαφέρουν απολύτως κανέναν. Αντιθέτως μάλιστα εκθέτουν ακόμα περισσότερο τους φορείς τους.

ΥΓ: Μεταξύ όσων συμβούλευσαν την Φώφη Γεννηματά να δημιουργήσει το ΚΙΝΑΛ ως ενιαίο κόμμα ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις