Μοιράσου το άρθρο

 

Από τη σύγκρουση για τους πλειστηριασμούς και την αναδίπλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για το πότε έγινε πλειστηριασμός στο σπίτι της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού η αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντέδρασε έντονα στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να «γειώσει» την διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα πως μία προοδευτική κυβέρνηση θα αναδιαπραγματευτεί αλλά και θα αναδιανείμει τους πόρους του Ταμείου διακρίνοντας άγχος στον κ. Μητσοτάκη να κλείσει η συγκεκριμένη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός μία ημέρα μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με αγρότες της Πέλλας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει την πολιτική βούληση να καθορίσει ως μία από τις πρώτες επιλογές μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές την επαναδιαπραγμάτευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επεδίωξε να βάλει φρένο στις προσδοκίες ισχυριζόμενος ενώπιον του Επιτρόπου Σχοινά πως αυτά είναι «κουβέντες του αέρα». Μάλιστα είπε ότι οι συγκεκριμένες αναφορές παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες παντελώς ανυπόστατες.

Σημειωτέον πως ο κ. Μητσοτάκης είχε απορρίψει εξ αρχής την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή για τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης (περί τα 32 δισ. ευρώ).

 

 Τρία συμπεράσματα της Κουμουνδούρου από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά

Η Κουμουνδούρου οδηγήθηκε σε τρία συμπεράσματα ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να ζητάει από τον Μαργαρίτη Σχοινά να μην υπάρξει ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου. Το πρώτο είναι ότι «δεν του καίγεται καρφί» για να συμπεριληφθούν από την ανακατεύθυνση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστεί από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Το δεύτερο συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι για λόγους που οφείλει να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης, αγχώνεται μήπως και αλλάξουν οι συμφωνίες που ο ίδιος έχει κάνει με μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους. Και το τρίτο συμπέρασμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως και ο ίδιος έχει καταλάβει ότι δεν θα ξαναείναι πρωθυπουργός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με μία προοδευτική κυβέρνηση θα ανακατευθύνει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.

Απευθυνόμενος στους αγρότες του νομού Πέλλας ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κρύψει το φόβο του πως στην ελπίδα του Ταμείου Ανάκαμψης «έχουν εφορμήσει οι μεγάλες γαλάζιες ακρίδες που εφόρμησαν στον δημόσιο πλούτο όλα αυτά τα τρία χρόνια σε δημόσιους οργανισμούς με τις απευθείας αναθέσεις, με τους κλειστούς διαγωνισμούς και με τις πελατειακές σχέσεις». Πρόσθεσε πως δε γίνεται η αγροτική παραγωγή να έχει τόσο μικρό ποσοστό από τους πόρους του Ταμείου και διαβεβαίωσε πως η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα θέσει ως μία από τις βασικές της προτεραιότητες την επαναδιαπραγμάτευση και αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή.

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις