Τα 1.200€ το μήνα, που έγιναν… 200€!

 

Όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δημοσίευσαν εχθές με στόμφο!

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Εισηγούμαι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία. Τέσσερις βασικές. Ισότητα στις ευκαιρίες, ανοιχτή πρόταση στη γνώση, εξωστρέφεια και διεύρυνση της συμμετοχής στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική δράση».

Το πρώτο ένσημο: Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.

 

Και πάνω που όλοι πιστέψαμε πως τα νούμερα αυτά και οι εξαγγελίες του για τους νέους αφορούν σε κάθε μήνα εργασίας, σήμερα η αντιπολίτευση τον ξεμπρόστιασε!

ΟΧΙ! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε εντυπωσιακή οικονομική στήριξη στους άνεργους νέους έως 29 ετών. Για λόγους επικοινωνιακών εντυπώσεων ΚΑΙ ΜΟΝΟ,  άφησε να εννοηθεί ότι ο νέος εργαζόμενος θα αμείβεται με επιπλέον 600 ευρώ το μήνα.

Δηλαδή ο καθαρός μισθός των 570€ (400€ στην πραγματικότητα της αγοράς) επιδοτείται με 100€ για 6 μήνες.

 

Άρα όταν έλεγε από το βήμα της ΔΕΘ ότι τα…υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν, αναφερόταν σε 100€το μήνα για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.

Πρωθυπουργικά χουβαρνταλίκια που επέφεραν μόνο χλευασμό στις ανακοινώσεις του.

 

Ακόμη ένα «θαύμα» του Μωυσή που κράτησε μόλις 18 ώρες!

Ζ.Π