Τα ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ για την Ομάδα Αλήθειας και οι πρωτοβουλίες για το «πολιτικό χρήμα»

15

Σειρά ερωτήματων τόσο προς την κυβέρνηση όσο και την Ομάδα Αλήθειας θέτει το ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά το Πάσχα, δρομολογούνται από τη Χαριλάου Τρικούπη θεσμικές πρωτοβουλίες που θα έχουν στο επίκεντρο το «πολιτικό χρήμα».

Με βάση τις εξελίξεις και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου». Γι’ αυτόν τον λόγο πρόκειται να ληφθούν συγκεκριμένες θεσμικές πρωτοβουλίες που θα προκρίνουν, όπως λένε, την «ανάγκη διαφάνειας». Από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνηση έχει τη «φωλιά της λερωμένη», καθώς διαπιστώνεται «διαπλοκή συμφερόντων» μεταξύ της Ομάδας Αλήθειας, ιδιωτών και του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα, το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις -και κοινοβουλευτικά- που θα θέτουν εκ νέου στο επίκεντρο της συζήτησης το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα». Στο ίδιο μήκος κύματος, κομματικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι η Πειραιώς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και, όπως διαμηνύουν, το θέμα δεν πρόκειται να περάσει στα «χαμηλά», ούτε να ξεχαστεί.

Μετά το εξώδικο που εστάλη από την Ομάδα Αλήθειας στο στέλεχος του κόμματος Θανάση Γλαβίνα, η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «οι φερόμενοι ως δημιουργοί της ‘’Ομάδας Αλήθειας’’ αναγκάστηκαν να βγάλουν τις κουκούλες». Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι οι κινήσεις αυτές δείχνουν πανικό και επιδιώκουν να «εκβιάσουν», μέσω των εξωδίκων, τους πολιτικούς τους αντιπάλους με σκοπό την φίμωση. Συγχρόνως, καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει «αν συνεργάτες της Ομάδας Αλήθειας χρησιμοποιούσαν περιστρεφόμενες πόρτες από την Blue Skies στη Νέα Δημοκρατία ή το ανάποδο».

Τα 3 ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ

Στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη περιμένουν σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση και μάλιστα, τα συγκεκριμένα ερωτήματα πρόκειται να τεθούν εκ νέου στη δημόσια συζήτηση αλλά και εντός Βουλής αμέσως μετά την εορταστική ανάπαυλα. Στο ΠΑΣΟΚ καλούν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τους δημιουργούς της «Ομάδας Αλήθειας» να απαντήσουν στα εξής:

 

Πρώτον, εάν υπάρχουν υπάλληλοι που εργάζονται στη Blue Skies ή σε άλλες εταιρείες που συνδέονται με την ΟΑ και τα τελευταία έξι χρόνια βρέθηκαν στην κυβέρνηση να απασχολούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι, επιστημονικοί ή ειδικοί συνεργάτες σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία.

Το δεύτερο ερώτημα της Χαριλάου Τρικούπη αφορά τη νομική μορφή που έχει η ΟΑ και εάν υπάρχει «καταστατικό από το οποίο προκύπτουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι που ανέφερε ο κ. Μαρινάκης».

Το τρίτο ερώτημα αφορά τον ΑΦΜ του εν λόγω επικοινωνιακού μηχανισμού.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεντρώσει «υλικό», το οποίο δείχνει τους τρόπους που κινήθηκε τόσο κατά το πρόσφατο όσο και κατά το μακρινό παρελθόν η συγκεκριμένη ομάδα επικοινωνίας.

in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like

07:39