Τα «γύρισε» ο Ε.Μακρόν: «Δεν λέμε να στείλουμε στρατό να πολεμήσει στην Ουκρανία αλλά σαν ειρηνευτική δύναμη»

5817

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει στρατό

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικού στρατού στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη σχετικά με κινδύνους που ενδεχομένως συνεπάγεται μια τέτοια αποστολή.

 «Η Γαλλία δεν προετοιμάζεται να στείλει χερσαία στρατεύματα που θα εμπλακούν σε σύγκρουση, στο μέτωπο», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στον περιφερειακό ημερήσιο τύπο.

Μεταξύ των λύσεων για την παροχή εγγυήσεων ασφάλειας στο Κίεβο στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Μόσχα, θα ήταν ωστόσο δυνατό να «σταλούν ειδικοί ή ακόμη και στρατεύματα για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, εκτός οποιασδήποτε ζώνης σύγκρουσης, ώστε να ανακουφίσουν τους Ουκρανούς και να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Αυτό σκεφτόμαστε με τους Βρετανούς», είπε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν επίσης ανέφερε το ενδεχόμενο «να αποφασιστεί ως μέρος των διαπραγματεύσεων η ύπαρξη, υπό την εντολή των Ηνωμένων Εθνών, μιας ειρηνευτικής επιχείρησης, η οποία θα αναπτυχθεί κατά μήκος της πρώτης γραμμής».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like