Αρχική ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την κλιματική αλλαγή θυμήθηκε ο κ.Χαρδαλιάς για τη Μήδεια…

Την κλιματική αλλαγή θυμήθηκε ο κ.Χαρδαλιάς για τη Μήδεια…

32

Την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα όσοι κυβερνούν τη θυμούνται μόλις τα κάνουν μαντάρα. Κάπως έτσι και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνη, με θέμα την αξιοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών, θυμήθηκε την κλιματική αλλαγή για να δικαιολογήσει όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας. Και βέβαια ζήτησε συναίνεση κάνοντας λόγο για ανάγκη συνεργασίας, συνεννόησης και κοινής προσπάθειας «απέναντι σε μια κλιματική αλλαγή που θα είναι αμείλικτη για τα παιδιά μας».

Για τις 6 μέρες χωρίς ρεύμα είπε ότι δεν πρέπει να ακολουθείται στο θέμα αυτό «μικροπολιτική προσέγγιση». Το θέμα δεν είναι «το ανάθεμα και οι κατάρες, το τι έγινε και τι δεν έγινε. Το θέμα είναι να συνεννοηθούμε ότι όλο αυτό είναι ένα ζήτημα πατριωτικό στο οποίο θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, γιατί απέναντι σε μια κλιματική αλλαγή που μέχρι τώρα ήταν μία περιγραφή όλων αυτών που συνέβαιναν μακριά από την Ελλάδα, τώρα είναι εδώ. Και το ζούμε πολύ γρήγορα» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με το θέμα που έθεσε ο κ. Καμίνης για τους εκτός διαδικασίας εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «είμαστε αμείλικτοι [..] Για όσους πιστεύουν ότι στην πλάτη των ανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη το εμβόλιο, θα παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, (δεν θα κάνουμε) ούτε βήμα πίσω» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «όταν έχουμε 35.000 εμβολιασμούς και συζητάμε για 3-4-5 περιπτώσεις, προφανώς είναι η απόλυτη εξαίρεση. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός ή να υπάρχει ένας ελεγκτής γύρω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν» σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνοντας ότι «παρακολουθούμε από κοντά» το θέμα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνης, είπε ότι η κυβέρνηση δεν διασφάλισε σφιχτά χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του σχεδίου «Βορέας» από όλους τους δήμους. Ζήτησε επίσης να μη χρεωθούν οι πολίτες που δεν είχαν ρεύμα, για τις κλήσεις τους στο «πενταψήφιο» νούμερο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ρώτησε τον κ. Χαρδαλιά, εάν για τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός διαδικασίας στη Θεσσαλονίκη «έχετε φροντίσει να ενημερωθεί η δικαιοσύνη και να ασκηθούν διώξεις».

militaire.gr