Ζήτησε ποινική διαπραγμάτευση για την κατηγορία του πόθεν έσχες στο παρά πέντε της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας στο μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στην κατάθεση αιτήματος διαπραγμάτευσης προχώρησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης στη δίκη του ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβή υποβολή πόθεν έσχες (πλημμέλημα).

Το αίτημα διαπραγμάτευσης υπέβαλε στο ακροατήριο ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, επικαλούμενος τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (203ΚΠΔ).

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Πάτσης, ενώ ήταν υπόχρεος υποβολής σχετικής δήλωσης λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, σε αυτή φέρεται να μη συμπεριέλαβε κινητή και ακίνητη περιουσία του, και ειδικότερα δανειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε εταιρίες του εξωτερικού κ.ά. Κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι και η πρώην και η νυν σύζυγος του κ. Πάτση, στις οποίες αποδόθηκε συνέργεια στο ανωτέρω αδίκημα.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος διαπραγμάτευσης εκ μέρους του κ. Πάτση το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη Τρίτη (1/10) προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με το νόμο, ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση θα καταλήξουν σε μια συμφωνία την οποία καλείται να υιοθετήσει ή μη ο πρόεδρος του δικαστηρίου. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, τότε η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά.

«Είναι δεκτική συμβιβασμού η υπόθεση αλλά για περαιτέρω διαπραγμάτευση θα ζητήσω νέα διακοπή για την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να συνταχθεί πρακτικό συμβιβασμού» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, με το δικαστήριο να συναινεί στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Ο Ανδρέας Πάτσης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Δημοσιεύματα φέρουν τον κ. Πάτση να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Σύμφωνα με την εισήγηση που δέχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Παππαδά που ερεύνησε τον φάκελο διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις:ανακρίβειες, στα δηλωθέντα ακίνητα , στα εισοδήματα της νυν συζύγου του υπόχρεου και στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.


έλλειψη παραστατικού στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

αύξηση των εισοδημάτων στο πόθεν έσχες 2021 (Χρήση 2020) από μερίσματα και τόκους τα οποία προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου. συμμετοχή του υπόχρεου σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κατά παράβαση του άρθρου 8 ν.3213/2003.
συμμετοχή της νυν συζύγου του υπόχρεου σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 2019, ήτοι πριν από την ημερομηνία τέλεσης γάμου με τον υπόχρεο.
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις