Το παγωτό δεν είναι πολύ γλυκό, η γεύση του είναι ιδιαίτερη και διατίθεται συσκευασμένο σ’ ένα κομψό μαύρο κουτί – Το προωθεί η ιαπωνική μάρκα «Cellato»

«Byakuya». Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο. Εάν θέλει κάποιος να δοκιμάσει μία μερίδα της ιαπωνικής μάρκας παγωτών «Cellato», θα πρέπει να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη αφού το κόστος του ανέρχεται σε 6.700 δολάρια.

Η παγωμένη λιχουδιά, που έχει πλέον την τιμητική της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post».

Τα πανάκριβα συστατικά του

Το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο αποτελείται από μια βελούδινη βάση από γάλα, δύο είδη τυριού, κρόκους αυγών και σάκε πράσο. Έχει τυρί παρμιτζιάνο, λευκή τρούφα, λάδι τρούφας και φύλλα χρυσού.

Το παγωτό δεν είναι πολύ γλυκό, η γεύση του είναι ιδιαίτερη και διατίθεται συσκευασμένο σ’ ένα κομψό μαύρο κουτί.

Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι που δημιουργήθηκε από τεχνίτες που χρησιμοποιούν υλικά για την κατασκευή ναών και ιερών.

Ένα παγωτό Byakuya 130ml είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ιαπωνικής εταιρείας «Cellato».

Οι λευκές τρούφες που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή αυτού του ειδικού παγωτού, προέρχονται από την Alba της Ιταλίας και αποτελούν μέρος μιας παρτίδας υψηλής ποιότητας .

Για μεγαλύτερη απόλαυση, η εταιρεία Cellato συνιστά να αφήσετε το παγωτό να μαλακώσει λίγο πριν το σερβίρισμα, έτσι ώστε το μεταλλικό κουτάλι να μπαίνει εύκολα.

Το επόμενο βήμα είναι να ανακατέψετε το λάδι τρούφας που περιλαμβάνεται και να το απολαύσετε.

Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής παγωτού συνιστά να συνδυάσετε το παγωτό «Byakuya» με ένα ποτήρι παλαιωμένο λευκό κρασί.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά του ακριβότερου παγωτού στον κόσμο είναι ένα υπόλειμμα από την παραγωγή σάκε, γνωστό για τη φρουτώδη γεύση του και την υφή που μοιάζει με πάστα, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Το παγωτό «Byakuya» δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά η εταιρεία Cellato συνιστά να το καταναλώσετε εντός 10 ημερών, προκειμένου να απολαύσετε στον έπακρο τη γεύση του.

To παγωτό παρασκευάστηκε με την βοήθεια του Tadayoshi Yamada, επικεφαλής σεφ στο διάσημο εστιατόριο «RiVi» της Οσάκα, ο οποίος προσπάθησε να «παντρέψει» ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για μία μοναδική γαστρονομική απόλαυση.

Ο Ιάπωνας σεφ χρειάστηκε πάνω από ενάμιση χρόνο για να τελειοποιήσει τη γεύση του παγωτού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Cellato.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις