Οι ομιλίες του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν πλέον καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, με τις απειλές κατά της Ελλάδας να μην απουσιάζουν σχεδόν ποτέ από το “κεφάλαιο” εξωτερική πολιτική.«Φοβούνται ότι ένας πύραυλος θα εκτοξευθεί από τη Σμύρνη και θα τους επιτεθεί. Και λέω: Έλληνες, όσο είστε ήσυχοι, δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας“, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη Μούγκλα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας παρευρέθηκε στη συλλογική τελετή Εγκαινίων της οδού Marmaris – Datca, της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού Milas και του κρατικού νοσοκομείου της Αλικαρνασσού και άλλων ολοκληρωμένων έργων στη λεωφόρο Mentese Ataturk και από εκεί συνέχισε τη ρητορική του ότι… θα έρθουν ένα βράδυ στην Ελλάδα.

Xαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: “Αδέρφια μου, μπορεί κάποιος που επιδεικνύει και προσβάλλει με ασέβεια τους διοικητές του στρατού μας, που δεν έδειξε ή δεν μπόρεσε να δείξει αντίδραση, ενάντια στην Ελλάδα, που παρενοχλεί τα σύνορά μας καθημερινά, ενάντια στο PKK, που έχει το αίμα δεκάδων χιλιάδων αθώων στα χέρια του, ενάντια στο FETO, τη μεγαλύτερη προδοτική συμμορία που έχει δει πρόσφατα η χώρα μας, στις χώρες που στοχεύουν την κυριαρχία μας και τους εχθρούς της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους, να είναι πολιτικός αυτής της χώρας; Αδέλφια μου, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, αυτός ο αδελφός σας είναι ο αρχιστράτηγος αυτού του στρατού. Δεν το λέω εγώ, το λέει το σύνταγμά μας”.

Τέλος, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: “Ακριβώς. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Και θα έρθουμε…“.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις