Κρύβεται και μεταμφιέζεται ο Βρυώνης με περούκα για να μην τον πιάσουν. Η μήνυση του π. κολλητού του Μένιου Φουρθιώτη, οι «φάκελοι» με τα 500ευρα στους πολιτικούς, το χαρτζιλίκωμα στους δημάρχους και η μεγάλη απάτη των 64.500.000 κατά της γαλλικής Affichage που τον έχει στείλει στο εδώλιο, μαζί με την κόρη του, και άλλα «καλόπαιδα».

 

Του ειδικού συνεργάτη
 

Η φωτογραφία του καναλάρχη Φίλιππου Βρυώνη που μας έστειλαν στο email, μεταμφιεσμένος, είναι το κατάντημα ενός ανθρώπου που τελικά μόνο να τον λυπάσαι μπορείς. Δεν θα την δημοσιεύσουμε όμως.Μπορεί να νόμιζε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο «πεταμένος» από θεό και ανθρώπους, πρώην συνεργάτης του καναλάρχη Φίλιππου Βρυώνη ότι τα χρήματα που του χρωστάει ο δεύτερος από δουλειές που έκαναν μαζί ότι θα τα πάρει, αλλά μάλλον δεν ρώτησε άλλους φουκαράδες που έχουν καταστραφεί και βρίσκονται «κλεισμένοι» σε υπόγεια για να μην συλληφθούν, αφού ο Βρυώνης τους είχε βάλει μπροστινούς σε εταιρείες του και βρίσκονται ήδη με δεκάδες χρόνια φυλακή στην πλάτη, και χρέη εκατομμυρίων ευρώ να τους κυνηγάνε.

 

Πριν λίγες μέρες κατά του καναλάρχη, ο Μένιος Φουρθιώτης υπέβαλλε μήνυση, μήνυση για απατή κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βρυώνη. Ακόμα και την ώρα αυτή η ΕΛΑΣ αναζητάει τον Καναλάρχη για να συλληφθεί, αφού το αδίκημα είναι κακουργηματικής φύσεως


Το άλλοτε τηλεοπτικό συνεταιρικό δίδυμο, αντιδικεί αυτή τη φορά με αφορμή συμβάσεις με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο, που ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ. Και εκεί που πήγαν να τα βρουν εξωδικαστικά, ο καναλάρχης, σύμφωνα με την εκδοχή Φουρθιώτη, έκανε πίσω και έγινε… Λούης.
Ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου αποφάσισε την παραίτησή του από τη δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων που του οφείλονται και προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όπως ήταν αυτονόητο όμως, ο Βρύωνης δεν τήρησε τον λόγο του.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, αποφασίστηκε η κατάθεση μήνυσης σε βάρος του καναλάρχη για το αδίκημα της κακουργηματικής απατής κατ’ εξακολούθηση. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο μέχρι τώρα ο Φίλιππος Βρυώνης παραμένει άφαντος, αφού κάποιοι τον ενημέρωσαν ότι επίκειται η σύλληψη του. Άλλωστε ο Βρύωνης πάντα καυχιόταν για τις άκρες που έχει στην ΕΛΑΣ. «Τους έχω όλους στο μεροκάματο» έλεγε σε συνεργάτες του. Στον ίδιο αρέσει πάντα να λέει σε ποιους πολιτικούς έχει δώσει χρήματα για τον προεκλογικό τους αγώνα, και κυρίως σε πόσους δημάρχους έχει στείλει φουσκωμένους φακέλους στον Δημαρχείο για να του επιτρέπουν να βάζει τις παράνομες ταμπέλες με τις διαφημίσεις. Γυναίκα πολιτικός που δεν είναι πλέον στην ζωή, αποτελεί για τον Βρυώνη την πρωταγωνίστρια στις κουβέντες του. «Πήγα σπίτι της και της έδωσα παρουσία του άντρα της 200.000 ευρώ». Το ίδιο ισχυρίζεται και για πολιτικό αρχηγό που το κόμμα του δεν βρίσκεται σήμερα στην Βουλή. «30.000 ευρώ του έδινα κάθε μήνα για να κάνω δουλειές».   Να σημειώσουμε ότι σε βάρος του έχουν επιβληθεί από τακτικό ανακριτή Αθηνών, περιοριστικά μέτρα της ελευθερίας του, διότι αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες έχει διαπράξει εις βάρος άλλων θυμάτων του. Να σημειώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκρεμότητα της δίκης του μετά από καθυστέρηση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την κατηγορία της απάτης σε βάρος μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ευρώπη.

 
Προς το παρόν με τις αναβολές, τις διακοπές και την αποχή των δικηγόρων… βολεύεται.
 

Η εταιρεία υπέβαλε μήνυση (ΑΒΜ 2010/4757) στις 11 Νοεμβρίου του 2010, λίγους μήνες αφότου η χώρα μπήκε στα μνημόνια. Αντικείμενο της μήνυσης ήταν ένα γιγάντιο ποσό €64.500.000 που είχε καταβάλει η Affichage στον Φίλιππο Βρυώνη, για να αγοράσει από αυτόν 10.000 διαφημιστικά πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα που χειριζόταν η εταιρεία ALMA και θυγατρικές της. Χρειάσθηκε να περάσουν δύο χρόνια έως ότου οι Ελβετοί αντιληφθούν ότι ελάχιστα από τα διαφημιστικά αυτά πλαίσια ήταν νόμιμα. Οι Ελβετοί στα δικόγραφα τους αναφέρουν ότι συνολικά έχουν χάσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν την υπόθεση. Αφού υποβλήθηκε η μήνυση, η εισαγγελία έστειλε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ. Εκείνο τη μελετούσε επί 20 μήνες και την έστειλε πίσω στην εισαγγελία το 2012.

Η συμφωνία των Ελβετών με τον Βρυώνη υπογράφτηκε το 2007, αφού πρώτα τον Φεβρουάριο εκείνου του χρόνου οι δύο πλευρές, η Affichage και ο Βρυώνης, συμφώνησαν σε ένα «πλαίσιο» για το πώς θα τη δομούσαν. Στο σημείο αυτό ο Βρυώνης ήταν ήδη «πτωχός», δεν μπορούσε λοιπόν να εμφανίζεται σε επιχειρηματικές συναλλαγές· γι’ αυτό παρακάλεσε –και οι Ελβετοί δέχθηκαν– να καταβάλουν τα 24 πρώτα εκατομμύρια ευρώ του τιμήματος στην κόρη του, Αντωνία Βρυώνη. Να σημειώσουμε ότι η Αντωνία θα βρέθει στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων στις 18/10/21 για αποδοχή εικονικών τιμολογίων! Παρόμοια υπόθεση για οικονομικό αδίκημα είχε προσδιοριστεί σε βάρος της και στις 8/10/21. Τον Ιούνιο του 2008 ο Βρυώνης και η κόρη του αποκαλύπτουν στους Ελβετούς ότι τα 24 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν αρχικά στον λογαριασμό της UBS που ανήκε στην Αντωνία, μεταφέρθηκαν σε υπολογαριασμό που ανήκε στην εταιρεία Advertisement Colossus Ltd (της οποίας ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο Βρυώνης) και την ίδια μέρα το ποσό αυτό μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του Φίλιππου Βρυώνη.

Αιτία της αίτησης των Ελβετών το 2014 δια του συνηγόρου τους, για επίσπευση της ανάκρισης ήταν το γεγονός ότι οι ελβετικές τράπεζες κρατούσαν επί μία 5ετία τα αρχεία τους. Αν ο ανακριτής αργούσε κι άλλο, το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα έβρισκε τραπεζικό αρχείο. Εντωμεταξύ η ελβετική εταιρεία αποφάσισε να στραφεί νομικά εναντίον των δύο ανθρώπων οι οποίοι διαπραγματεύθηκαν τη συμφωνία της Affichage με τον Βρυώνη εκ μέρους του ελβετικού κολοσσού. Πρόκειται για τον Κρίστιαν Κάουτερ και την Μαντλέν Λίντνερ. Η Λίντνερ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου μιας άλλης ελληνικής διαφημιστικής εταιρείας, της La Strada, που είχε αγοράσει η Affichage το 2006. Η Ελβετίδα υπήκοος πληροφορήθηκε από τον παλιό ιδιοκτήτη της La Strada Κώστα Καστανά –που ήταν κι αυτός στο ΔΣ– ότι ένας άλλος Έλληνας επιχειρηματίας, ο Φίλιππος Βρυώνης, ήθελε να πουλήσει στους Ελβετούς. Ο Καστανάς με την Λίντνερ και τον δικηγόρο Αθηνών Β. Αβραμόπουλο ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση και εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνούσαν, την υλοποίηση της εξαγοράς.

Σε ένα νέο υπόμνημα το 2015, με το οποίο ζητούσαν την επίσπευση των ανακρίσεων, οι Ελβετοί σημειώνουν ότι ο δικηγόρος τους Β. Αβραμόπουλος δεν τους προειδοποίησε ότι κανένα από τα πλαίσια του Βρυώνη δεν ήταν νόμιμο. . Ο Β. Αβραμόπουλος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι Ελβετοί γνώριζαν πως αγόραζαν πλαίσια που δεν είχαν άδεια. Με μία κουβέντα, ήταν συνυπαίτιοι στην εξαπάτησή τους. Αυτή η έννοια της συνυπαιτιότητας είναι αδιάφορη κατά τον καθηγητή του ποινικού δικαίου Χ. Μυλωνόπουλο, γνωμοδότηση του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις