Μοιράσου το άρθρο

Τα βέλη του κατά του Άδωνι Γεωργιάδη έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη βάπτιση στην οποία ο υπουργός Ανάπτυξης έγινε νονός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την πανδημία και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των συνεπειών της, είπε: “Και έρχεται μετά και ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αποφάσισε να γίνει νονός την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας. Εντάξει, άξιος δεν λένε; Άξιος, αλίμονο. Και είμαι βέβαιος θα είναι πολύ καλός νονός, θα στέλνει τη λαμπάδα… Αλλά ξέρετε κάτι; Ξέρετε πόσοι χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που ανέβαλαν και βαπτίσεις και γάμους και δεν είχαν τη δυνατότητα να παραστούν και στις κηδείες των δικών τους ανθρώπων;”.

“Και τι κάνει ο κ. Γεωργιάδης; Όχι μόνο το διατυμπανίζει μόνος του αλλά μας παρουσιάζει και ένα παλιόχαρτο, αυτό είναι το πιο προκλητικό απ’ όλα, το οποίο φανερώνει και την αγραμματοσύνη και την ανορθογραφία αυτών που το συνέταξαν στο πόδι προφανώς μιλώντας για τον Διονύσιο Αεροπαγίτη -πουντιάσαμε από τον πολύ αέρα”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρατώντας το χαρτί στο χέρι του.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, πρόσθεσε. “Πρέπει να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση αν αυτό το χαρτί είναι αληθές ή είναι πλαστό. Αν είναι αληθές αυτό το χαρτί να μας δείξετε και πόσες άλλες τόσες βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση τέλεση θρησκευτικής τελετής έχετε δώσει, παραβιάζοντας κατ’ εξαίρεση δήθεν τους νόμους που εσείς ψηφίζετε. Αν είναι πλαστό, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του”, είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι “θα περιμένουμε απαντήσεις, το μόνο σίγουρo όμως είναι ότι πέραν του ζητήματος που αφορά την κατ’ εξαίρεση για τα στελέχη της κυβέρνησης και τους φίλους της κυβέρνησης παραβίαση των μέτρων, υπάρχει και ένα άλλο μείζον ζήτημα. Ηθικό ίσως και νομικό. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής. Του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για τις δημόσιες συμβάσεις. Λέω αν ισχύει, και αν δεν ισχύει να το διαψεύσει. Εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που λειτουργεί ως κεντρική αναθέτουσα αρχή. Με άλλα λόγια θα κληθεί ο εν λόγω πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων να ελέγξει και να είναι αδέκαστος με την υπηρεσία του κουμπάρου του… Δεν κρίνετε ότι υπάρχει μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα ή μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για να διαχειρίζεστε τις δημόσιες συμβάσεις και το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν;”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις