Ο γιος της ηλικιωμένης με τοποθέτηση κάμερας ανακάλυψε τι συνέβαινε – Καταδικάστηκαν οι δύο υπάλληλοι του γηροκομείου

Oι απάνθρωπες σκηνές σε οίκο ευγηρίας στο Δυτικό Γιορκσάιρ της Αγγλίας κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, μέσα από βίντεο, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που κατέγραψαν κρυφές καμέρες, φαίνονται, δίχως έλεος, δύο υπάλληλοι του γηροκομείου να σέρνουν μια τρεμάμενη και εμφανώς αναστατωμένη ηλικιωμένη.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης, και συνάμα βαθιά λυπηρό, είναι ότι η συναταξιούχος δεν αντιμετωπίζεται με κανένα ίχνος στοργής, τουναντίον με βίαιο τρόπο, παρά τις φωνές της, τοποθετείται στο κρεβάτι και στη συνέχεια αφήνεται εκεί, μάλιστα, μέσα στα ούρα.

Όλα ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου του 2018, οπότε ο Μάικλ Λανέρα υποψηφιάστηκε ότι η μητέρα του είχε πέσει θύμα κακομεταχείρισης στο γηροκομείο όπου διέμενε.

Ύστερα από την τοποθέτηση κάμερας στο δωμάτιό της, ο γιος διαπίστωσε ότι η υποψία του επαληθεύτηκε.

Σε ακόμη ένα παράπτωμα υπέπεσαν, πάντως, οι υπάλληλοι του οίκου ευγηρίας όταν άρπαξαν από τον ώμο την ηλικιωμένη, πρακτική που απαγορεύεται γιατί είναι πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό.

Ο γιος, πάντως, διαπίστωσε ήδη από την προηγούμενη ημέρα, προτού δει το βίντεο, ότι η μητέρα του είχε αφεθεί με τα ούρα στο κρεβάτι.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν και οι δύο υπάλληλοι του γηροκομείου, οι οποίες παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Και στις δύο επιβλήθηκε κοινωνική εργασία 18 μηνών.

proto thema.gr